Valikko
Jokainen osaa leipoa! Appelsiini-suklaamuffinssit ja porkkanakakkuruudut valmistuvat helposti.

Jokainen osaa leipoa!

Lue Vappu Pimiän ajatuksia leivonnan helppoudesta ja onnistumisen ilosta. Katso myös Vapun herkullisen helpot ja nopeat reseptit, joissa käytetään Sunnuntain Leivontamixejä.

 • Olemme eläneet hyvin poikkeuksellisia aikoja koko tämän kevään. Kaikille on selvää tämän kriisin aiheuttamat tuhot. Minä yritän kuitenkin kaivaa kaikesta aina myös jotain hyvää. Tässä ajassa se hyvä ja toki välillä pahakin on, että on saanut viettää aikaa niiden kaikkein läheisimpien kanssa enemmän kuin ehkä koskaan. Pahalla tässä tarkoitan, että kun koko perhe häärää kaiken aikaa saman katon alla, tulee luonnollisesti välillä myös erimielisyyksiä.

  Mutta jos katsotaan niitä hyviä puolia, niin ainakin itse olen myös nauttinut suunnattomasti niistä palapelien kokoamisista, seurapelien peluusta sekä usean kerran viikossa tapahtuvasta leipomishetkestä, jotka monesti jäävät hektisen arjen keskellä uupumaan.

 • Leipomisinnostus on nostanut päätään tänä keväänä monessa taloudessa, tästä kielii myös markettien tyhjyyttään ammottavat jauhohyllyt ja hiivalaatikot. Ja miksi ei, leivonta minulle on ollut aina kuin terapiamuoto, josta palkinnoksi saa vielä huumaavan tuoksun ja onnistumisen ilon sekä itselle että lapsille, puhumattakaan makunautinnosta!

  Monelle kuitenkin leipomaan ryhtyminen tuottaa vaikeuksia, sillä siinä missä jokainen joutuu varmasti jossain kohtaa elämää tilanteeseen, jossa joutuu tarttumaan kauhan varteen taikoakseen jotain vatsan täytettä, leivontaa pystyy moni välttelemään koko elämänsä ja on myös helppo mennä sen taakse, että kun en vaan osaa leipoa!

 • Tästä syystä kehotankin jokaista aloittamaan jostakin! Ja se helpoin jostakin aloittaminen alkaa esimerkiksi valmiista taikinamixeistä. Niiden idea on yksinkertainen, pussi sisältää kaikki muut ainekset, paitsi nesteen ja sinun ei tarvitse osata mitään muuta, kuin kaataa vaadittavat nesteet (yleensä öljy ja vesi) yhdessä pussin sisällön kanssa kulhoon ja sekoittaa niin avot, taikina on valmis paistettavaksi!

  Sunnuntain Kakku- ja Muffinsimixit ovat mahtavan monikäyttöisiä ja helppoja! Makuja löytyy kaksi, suklaa ja perus vaalea kakkumix, josta voi pyöräyttää vaikka täytekakun pohjan. Pelkästään lisäämällä vettä ja öljyä tai Sunnuntain juoksevaa rasvasekoitetta saat kädenkäänteessä leivottua herkullisia muffinseja tai kakkupohjan, mutta vähän tuunaamalla, nämä mixit muotoutuu mitä erinäisimmiksi herkuiksi!

 • Minä lähdin tuunamaan mixejä täysin omien makumieltymysteni mukaisesti, mutta halusin tehdä niistä tosi helppoja, niin että tuunauksen takia ei tarvitse lähteä mihinkään isompaan markettiin. Rakastan appelsiinisuklaata ja tätä kautta lähdin hakemaan tuunausideaa suklaamixiin… Ajatuksesta syntyi suklaa-appelsiinimuffinsit, jotka syntyvät käytännössä yhtä helposti, kuin pelkät suklaamuffinsit. Taikinaa tuunataan appelsiininkuoriraasteella ja appelsiinimehulla, muuta ei tarvita! Reseptin löydät blogitekstin lopusta.

 • Toinen suuri suosikkini on porkkanakakku, rakastan sen kosteutta ja mausteisuutta, joten ideoin superhelpot porkkanakakkuruudut, johon sekoitetaan pinnalle ihana tuorejuustokuorrute. Voit myös paistaa taikinan kakkuvuossa, jolloin saat porkkanakakun. Reseptin löydät blogitekstin lopusta.

  Uskalla siis rohkeasti kokeilla valmismixejä ja huomaat kuinka kenestä tahansa voi kuoriutua leipuri alle puolessa tunnissa!

   

  Terveisin,
  Vappu Pimiä 

 • Katso Vapun herkullisen helpot reseptit!

  • Vappu Pimiän herkulliset porkkanakakkuruudut valmistuvat alta aikayksikön!
   Blogiresepti

   Vappu Pimiän ideoimat superhelpot porkkanakakkuruudut valmistuvat Sunnuntain leivontamixistä. Mehevän piirakan kruunaa ihana tuorejuustokuorrute.

   Alle 30 min

 • Katso myös Vapun reseptit Kauraisesta Lettumixistä!

  • Kinkkutäyte kauraletuille
   Blogiresepti

   Valmista 100 % kauraisten lettujen täytteeksi suolainen kinkkutäyte Vappu Pimiän tapaan. Herkulliset letut ovat vieläpä gluteenittomia ja valmistuvat nopeasti Sunnuntai-jauhomixistä!

   Alle 30 min

  • Kookos-banaanivohvelit syntyvät helposti Vappu Pimiän reseptillä
   Blogiresepti

   Kesä on parasta aikaa paistaa lettuja ja vohveleita! Herkulliset, 100 % kauraiset kookos-banaanivohvelit syntyvät nopeasti ja helposti Vappu Pimiän reseptillä.

   Alle 30 min

 • Tutustu Leivontamixeihin