Valikko

Näin kokoat täydellisen täytekakun

Askarruttaako täytekakun kokoaminen ja koristelu? Näillä vinkeillä onnistut!

  • Kokoaminen

  • Kokoa kakku mieluiten suoraan tarjoiluvadille. Usein kakun voi täyttää jo edellisenä päivänä. Näin kakusta tulee tasaisemmin kostea ja koostumukseltaan parempi.

  • Leikkaaminen

    • tee ensin kakun reunaan kohdistuviilto
    • leikkaa kakku 2–3 osaan ohuella, pitkäteräisellä veitsellä
    • jätä alimmainen kerros hieman muita paksummaksi
  • Kostuttaminen

    • n. ½ dl kostutuslientä/kakkupohjan muna
    • käytä kakun kostuttamiseen mehua, maitoa, sokeroitua kahvia…
    • kostuta voitelusiveltimellä tai lusikalla
    • jos täyte on hyvin kosteaa, vähennä kostutusliemen määrää
    • kostuta reunat huolellisesti, älä kostuta ulkopinnalta kinuski- tai suklaakuorrutteista kakkua
  • Täyttäminen

    • 1 ½–2 dl täytettä/kerros
    • jätä n. 1 cm reunasta tyhjäksi
    • kermavaahto hillojen ja soseiden päälle
    • kokonaiset marjat ja hedelmäviipaleet muiden täytteiden päälle
    • voit laittaa kakun päälle kevyen painon, jolloin se vetäytyy paremmin
    • tässä vaiheessa kakun voi pakastaa
  • Kuorruttaminen ja koristelu

    • levitä ensin kuorrutetta kakun yläpinnalle ja sivele sitä ohuesti reunoille
    • koristele pinta – voit hahmotella koristelun ensin paperille
    • pursota kuorrutetta reunoille ja koristele reunat
  • "

    Sivuiltamme löydät inspiroivimmat täytekakkureseptit juhlaan kuin juhlaan!

    • Takuuvarma gluteeniton kakkupohja syntyy tällä ohjeella

      Täydellinen, gluteeniton sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.

      Alle 60 min

    • Gluteeniton mustikkatäytekakku kruuna juhlien kahvikattauksen

      Gluteeniton sokerikakkupohja on klassikko, jonka ohje kannattaa napata talteen. Täytekakku raikkaalla mustikkarahkalla sopii jokaiseen kahvipöytään.

      Yli 60 min

    • Punaherukka-moussekakku maistuu juhlaplyöydässä

      Helppo ja herkullinen täytekakku täytetään mascarponevaahdolla, johon on soseutettu punaherukoita.

      Yli 60 min

    • Jouluisessa puolukka-kinuskikakussa on sopivasti kirpeyttä ja makeutta

      Mehevä suklaakakkupohja täytetään herkullisella puolukka-kinuskivaahdolla. Puolukat ja kinuski tasapainottavat toisiaan täydellisesti, ja lopputulos on vastustamaton.

      Yli 60 min

    • Blogiresepti

      Sitruuna-vadelmakakku on kevään juhlien kuningatar. Ihanan keltainen kakku on täytetty raikkaalla tuorejuustolla ja tuoreilla vadelmilla.

      Yli 60 min

    • Dripped-koristelutekniikalla eli valutetulla suklaakastikkeella kruunattu mansikkakakku kääntää katseet. Tämä näyttävä kakku sopii loistavasti juhliin kuin juhliin!

      Yli 60 min

    • Näyttävä kaksikerroksinen suklaakakku on komea ilmestys! Tämä kakku sopii juhlaan kuin juhlaan ja saa taatusti aikaan ihastuneita huokauksia.

      Yli 60 min

    • Täydellinen sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.

      Alle 60 min

    • Britakakku Sunnuntai-jauhoista

      Perinteisestä britakakusta saa näyttävän tarjottavan, kun sen kokoaa pyöreän muotoiseksi ja koristelee hedelmillä, marjoilla tai syötävillä kukilla.

      Yli 60 min

    • Popcorn sopii myös leivontaan! Paukkumaissi ja kinuski yhdistyvät hurmaavasti tässä gluteenittomassa kerroskakussa.

      Yli 60 min

    • Mansikkakermakakku on kesäjuhlien suosikkikakku vuodesta toiseen. Tiesitkö, että sen voi tehdä helposti myös gluteenittomana?

      Yli 60 min

    • Helppo suklaamoussekakku
      Helppo!

      Herkullisen suklaamoussekakun pohja valmistuu helposti Sunnuntai leivontamixistä. Pienestä koostaan huolimatta suklaisen täyteläisestä kakusta riittää useammallekin herkuttelijalle – vaikka se saattaakin huveta hetkessä.

      Yli 60 min