Bataattikakku rapealla murupäällisellä
Bataattikakku rapealla murupäällisellä
Tämä pehmeä bataattikakku on täynnä herkullisia syksyn makuja. Kakun kruunaa rapea murupäällinen.
Taikina
250 g | bataattia(sosetta) |
---|---|
100 g | pehmeää voita |
2 dl | maitoa |
3 | munaa |
2 dl | sokeria |
3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 ½ tl | leivinjauhetta |
1 ½ tl | kanelia |
½ tl | jauhettua inkivääriä |
½ tl | jauhettua neilikkaa |
ripaus suolaa |
Murupäällinen
125 g | voisulaa |
---|---|
2 ½ dl | fariinisokeria |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
1 tl | jauhettua kardemummaa |
½ tl | jauhettua inkivääriä |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori bataatti ja pilko pieniksi palasiksi. Keitä bataattipalat pienessä määrässä vettä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
- Sulata lämpimän soseen joukkoon voi. Sekoita joukkoon maito ja munat.
- Lisää sokeri ja kuivat aineet.
- Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi seokseksi.
- Kaada puolet taikinasta voideltuun uunivuokaan (n. 23cm*33cm). Ripottele päälle puolet muruseoksesta. Lisää päälle loput taikinasta ja muruseoksesta.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Kakku saa jäädä hieman ”taikinaiseksi”.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (13)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti