Valikko

Bataattikakku rapealla murupäällisellä

Sunnuntai bataattikahvikakku

Bataattikakku rapealla murupäällisellä

Tämä pehmeä bataattikakku on täynnä herkullisia syksyn makuja. Kakun kruunaa rapea murupäällinen.

Taikina

250 gbataattia(sosetta)
100 gpehmeää voita
2 dlmaitoa
3 munaa
2 dlsokeria
3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 ½ tlleivinjauhetta
1 ½ tlkanelia
½ tljauhettua inkivääriä
½ tljauhettua neilikkaa
ripaus suolaa

Murupäällinen

125 gvoisulaa
2 ½ dlfariinisokeria
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dlElovena Täysjyväkaurahiutaleita
1 tljauhettua kardemummaa
½ tljauhettua inkivääriä

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja pilko pieniksi palasiksi.  Keitä bataattipalat pienessä määrässä vettä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
  3. Sulata lämpimän soseen joukkoon voi. Sekoita joukkoon maito ja munat.
  4. Lisää sokeri ja kuivat aineet.
  5. Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi seokseksi.
  6. Kaada puolet taikinasta voideltuun uunivuokaan (n. 23cm*33cm). Ripottele päälle puolet muruseoksesta. Lisää päälle loput taikinasta ja muruseoksesta.
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  8. Kakku saa jäädä hieman ”taikinaiseksi”.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet