Sunnuntai

Britakääretorttu
Hilla Stenlundin herkullinen britakääretorttu on yhdistelmä kahdesta klassikosta: kääretortusta ja britakakusta. Tämän britakääretortun sisälle kätkeytyy lempeää vadelma-rahkavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariini |
---|---|
1 dl | sokeria |
3 kpl | kananmunan keltuaista |
1,5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | maitoa |
Marenki
3 kpl | kananmunan valkuaista |
---|---|
1,5 dl | sokeria |
1 dl | mantelilastuja |
Vadelmatäyte
2 dl | vispikermaa |
---|---|
250 g | maustamatonta tai maustettua (marja/vanilja) rahkaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 rasia | vadelmia |
3 dl | pilkottuja mansikoita |
Koristelu
kermavaahtoa | |
mansikoita ja vadelmia | |
sitruunamelissan tai mintun lehtiä |
Ohjeet
- Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri vatkaimella.
- Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä vaahtoon mukaan kuivat aineet ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperille päälle.
- Valmista seuraavaksi marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana ja vatkaa, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.
- Paista pohjaa 175 asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka, vadelmat, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte torttulevylle ja pilkotut mansikat päälle. Kääri torttu rullalle.
- Koristele torttu kermavaahdolla, marjoilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä. Säilytä Britakääretorttu jääkaapissa ennen tajoilua.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti