Valikko

Sunnuntai

Britakääretorttu

Britakääretorttu

Hilla Stenlundin herkullinen britakääretorttu on yhdistelmä kahdesta klassikosta: kääretortusta ja britakakusta. Tämän britakääretortun sisälle kätkeytyy lempeää vadelma-rahkavaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariini
1 dlsokeria
3 kplkananmunan keltuaista
1,5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauho
1 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa

Marenki

3 kplkananmunan valkuaista
1,5 dlsokeria
1 dlmantelilastuja

Vadelmatäyte

2 dlvispikermaa
250 gmaustamatonta tai maustettua (marja/vanilja) rahkaa
2 tlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 rasiavadelmia
3 dlpilkottuja mansikoita

Koristelu

kermavaahtoa
mansikoita ja vadelmia
sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Ohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri vatkaimella.
  2. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä vaahtoon mukaan kuivat aineet ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperille päälle.
  3. Valmista seuraavaksi marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana ja vatkaa, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.
  4. Paista pohjaa 175 asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
  5. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka, vadelmat, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte torttulevylle ja pilkotut mansikat päälle. Kääri torttu rullalle.
  6.  Koristele torttu kermavaahdolla, marjoilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä. Säilytä Britakääretorttu jääkaapissa ennen tajoilua. 

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet