Valikko

Brownie-vadelmakakku

Brownie-vadelmakakku

Pohjalla mehevää brownieta, päällä suussasulavaa vadelmamoussea... Tässä kakussa on ainesta kahvipöydän tähdeksi!

Pohja

120 gtummaa suklaata
100 gvoita
rklvaniljasokeria
dlsokeria
2 munaa
dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte

300 gsuomalaisia pakastevadelmia
4 liivatelehteä
1 rklsitruunamehua
3 dlkermaa
3 keltuaista
1 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlrahkaa

Ohjeet

  1. Voitele irtopohjavuoka (22 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  2. Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele joukkoon jauhot.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
  5. Painele sulatetut vadelmat siivilän läpi, niin että siemenet jäävät siivilään.
  6. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
  7. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
  8. Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vadelmasose.
  9. Purista liivatteista vesi pois. Laita ne ja sitruunamehu mikron kestävään astiaan ja lämmitä mikrossa sen verran liivatteet sulavat. Sekoita munavaahtoon.
  10. Lisää rahka ja vaahdotettu kerma.
  11. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
  12. Koristele haluamallasi tavalla.

Tykkää (20)

    Jaa

    Kommentit

    • Tina
      Voiko tämän tehdä loppuun asti etukäteen ja pakastaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Tina, Emme ole kokeilleet pakastaa kakkua, mutta reseptin perusteella kakun voi kyllä pakastaa. Pakastettaessa kakku kannattaa pakata niin, ettei se "ime" itseensä muiden tuotteiden makua. Mukavia leivonta hetkiä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet