Chorizo-peltipiirakka

Chorizo-peltipiirakka
Tämä chorizopiirakka on niin herkullista, että sitä kannattaa suosiolla valmistaa koko pellillinen kerralla. Täytteissä maistuvat lisäksi mm. suolakurkut, feta ja punasipuli. Täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!
Pohja
| 4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 2 dl | Elovena Kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| ½ dl | rypsiöljyä |
| 1 | kananmuna |
| 2 dl | vettä |
Täyte
| 150 g | fetajuustoa |
|---|---|
| 100 g | chorizoleikkelettä |
| 1 | punasipuli |
| 100 g | cocktail suolakurkkuja |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 | munaa |
| ripaus | suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta |
| 150 g | juustoraastetta |
Ohjeet
- Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipannun pohjalle jauhoja apuna käyttäen.
- Pilko sipuli puolirenkaiksi ja halkaise cocktailkurkut. Levitä täytteet pohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kermaviili, maito ja kananmunat sekä mausteet. Kaada täytteen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti lämpimänä esimerkiksi vihersalaatin kanssa.
Tykkää (51)
