Gluteeniton focaccia
Gluteeniton focaccia
Pehmeässä focacciassa on paljon makua – nauti sellaisenaan tai ruuan kanssa.
Ainekset
2 1/2 dl | vettä |
---|---|
1/2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 tl | psyllium |
1 rkl | öljyä |
1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | sokeria |
1 dl | Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta |
2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos |
Mausteöljy
1-2 | valkosipulinkynttä |
---|---|
1 1/2 rkl | öljyä |
1 tl | sitruunamehua |
1/2 tl | rosmariinia (kuivattua tai tuoretta hienonnettuna) |
sormisuolaa | |
kirsikkatomaatteja | |
tuoretta rosmariinia |
Ohjeet
- Sekoita kuivahiiva ja psyllium kädenlämpöiseen (42 asteisen) veden joukkoon. Anna turvota 10 minuuttia.
- Lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa 6-8 minuuttia joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Levitä taikina öljyllä voideltuun uunivuokaan (20*25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 25 minuuttia. Valmista sillä aikaa mausteöljy. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki aineet keskenään.
- Painele kohonneeseen leipään kuoppia sormin. Voitele leipä mausteöljyllä ja paina muutama halkaistu kirsikkatomaatti leivän pintaan. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia.
- Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Nauti lämpimänä.
Tykkää (48)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti