Valikko

Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu

Mehevä kääretorttu onnistuu myös gluteenittomasti! Täytä torttu mielesi mukaan esimerkiksi tuorejuustolla ja hillolla.

  • 20 palaa
  • Alle 30 min
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 munaa
2 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

2 dlkermaa
100 gtuorejuustoa
2 tlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
2 dlmansikkahilloa

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
  3. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä liinan alla hetken aikaa ennen täytteen levittämistä.
  5. Levitä torttupohjalle ensin kerma-tuorejuustotäyte ja sitten hillo. Kääri levy voipaperia apuna käyttäen rullaksi.
  6. Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.

Täytekakkupohja onnistuu samasta taikinasta lisäämällä leivinjauheen määrää 1/2 tl. Kaada taikina voideltuun, gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet