Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu
Mehevä kääretorttu onnistuu myös gluteenittomasti! Täytä torttu mielesi mukaan esimerkiksi tuorejuustolla ja hillolla.
Ainekset
4 | munaa |
---|---|
2 dl | sokeria |
2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täytevaihtoehto 1
2 dl | kermaa |
---|---|
100 g | tuorejuustoa |
2 tl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | mansikkahilloa |
Täytevaihtoehto 2
2 dl | vispikermaa |
---|---|
250 g | mascarpone-juustoa |
1 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | sokeria |
250 g | tuoreita vadelmia |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
- Valmista täytevaihtoehto 1 vaahdottamalla kerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Valmista täytevaihtoehto 2.Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Sekoita sokerit ja ⅔ vadelmista vaahtoon.
- Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä liinan alla hetken aikaa ennen täytteen levittämistä.
- Levitä torttupohjalle ensin kerma-tuorejuustotäyte ja sitten hillo. TAI Levitä täyte 2 tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele vielä loput halkaistut vadelmat päälle.
- Kääri levy voipaperia apuna käyttäen rullaksi.
- Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.
Täytekakkupohja onnistuu samasta taikinasta lisäämällä leivinjauheen määrää 1/2 tl. Kaada taikina voideltuun, gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
Tykkää (51)
Kommentit
Jätä kommentti