Valikko

Gluteeniton luumupiirakka

Luumupiirakka

Gluteeniton luumupiirakka

Ihastuta kahvivieraat ja leivo makoisa gluteeniton luumupiirakka!

Taikina

2 1/2 dlSunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlkanelia
1/2 tlinkivääriä
1/2 tlkardemummaa
ripaus suolaa
1 1/4 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 1/2 dlfariinisokeria
2 munaa
1/2 dllaktoositonta maitoa

Lisäksi

7-8 kpltuoreita luumuja (n. 300 g)

Muruseos

1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1/2 dlfariinisokeria
1 dlSunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja
1/2 tlkardemummaa

Ohjeet

  1. Pingota halkaisijaltaan 22–24 sentisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reunus pohjan ympärille. Voitele vuoka.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  3. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti.
  4. Lisää munat yksi kerrallaan.
  5. Sekoita joukkoon maito ja jauho-mausteseos. Kaada taikina vuokaan.
  6. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
  7. Halkaise pestyt luumut ja ota niistä kivet pois. Viipaloi luumut ja painele taikinaan.
  8. Valmista muruseos sekoittamalla kakki aineet keskenään. Ripottele muruseos kakun pinnalle.
  9. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
  10. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

 

 

Tykkää (14)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet