Gluteeniton luumupiirakka
Gluteeniton luumupiirakka
Ihastuta kahvivieraat ja leivo makoisa gluteeniton luumupiirakka!
Taikina
2 1/2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja |
---|---|
1/2 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | kanelia |
1/2 tl | inkivääriä |
1/2 tl | kardemummaa |
ripaus | suolaa |
1 1/4 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 1/2 dl | fariinisokeria |
2 | munaa |
1/2 dl | laktoositonta maitoa |
Lisäksi
7-8 kpl | tuoreita luumuja (n. 300 g) |
---|
Muruseos
1/2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
1/2 dl | fariinisokeria |
1 dl | Sunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja |
1/2 tl | kardemummaa |
Ohjeet
- Pingota halkaisijaltaan 22–24 sentisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reunus pohjan ympärille. Voitele vuoka.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti.
- Lisää munat yksi kerrallaan.
- Sekoita joukkoon maito ja jauho-mausteseos. Kaada taikina vuokaan.
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
- Halkaise pestyt luumut ja ota niistä kivet pois. Viipaloi luumut ja painele taikinaan.
- Valmista muruseos sekoittamalla kakki aineet keskenään. Ripottele muruseos kakun pinnalle.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti