Gluteeniton mansikkakermakakku
Gluteeniton mansikkakermakakku
Mansikkakermakakku on kesäjuhlien suosikkikakku vuodesta toiseen. Tiesitkö, että sen voi tehdä helposti myös gluteenittomana?
Pohja
4 | munaa |
---|---|
1 dl | sokeria |
2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus
1½ dl | omenamehua |
---|
Täyte ja koristelu
6 dl | laktoositonta kuohukermaa (3 dl täyte + 3 dl koristelu) |
---|---|
2 rkl | sokeria |
1–1½ l | mansikoita |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-24 cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Survo noin puolet mansikoista tuoreeksi mansikkasurvokseksi tai halkaise ne ohuiksi suikaleiksi.
- Kokoa kakku asettamalla kakun pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta se omenamehulla. Levitä päälle ensin puolet mansikkasurvoksesta tai halkaistuista mansikoista ja sen jälkeen kermavaahtoa (noin ¼ vaahdosta). Nosta päälle keskimmäinen pohjaväli, kostuta ja täytä ensimmäisen välin tapaan. Aseta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta kevyesti. Parhaan lopputuloksen saat, kun täytät kakun jo edellisenä päivänä ja annat sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Levitä tai pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille ja pinnalle. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Voit korvata ¼ – ½ jauhoista perunajauhoilla. Mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on 2 dl.
Tykkää (21)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti