Gluteeniton marjapiirakka
Gluteeniton marjapiirakka
Mehevä piirakkapohja syntyy helposti vain sekoittamalla pohjan ainekset yhteen. Täytteeksi sopivat mitkä tahansa sesongin kotimaiset marjat tai omenat.
Pohja
150 g | ruokajogurttia, esim. bulgarian jogurttia |
---|---|
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 | muna |
1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
4 dl | sesongin marjoja |
---|---|
2 dl | kermaviiliä |
1 | muna |
½ dl | sokeria |
Ohjeet
- Sekoita jogurtti, Sunnuntai Juokseva, sokerit ja muna keskenään kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kaurahiutaleet, jauhoseos ja leivinjauhe.
- Kaada kuivat aineet jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Levitä mustikat tai muut mieleisesi marjat pohjan päälle. Yhdistä kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos piirakan pinnalle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tykkää (50)
Kommentit
Jätä kommentti