Gluteeniton marjapiirakka

Gluteeniton marjapiirakka
Mehevä piirakkapohja syntyy helposti vain sekoittamalla pohjan ainekset yhteen. Täytteeksi sopivat mitkä tahansa sesongin kotimaiset marjat tai omenat.
Pohja
| 150 g | ruokajogurttia, esim. bulgarian jogurttia |
|---|---|
| 1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 | muna |
| 1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
| 3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
| 4 dl | sesongin marjoja |
|---|---|
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 | muna |
| ½ dl | sokeria |
Ohjeet
- Sekoita jogurtti, Sunnuntai Juokseva, sokerit ja muna keskenään kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kaurahiutaleet, jauhoseos ja leivinjauhe.
- Kaada kuivat aineet jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Levitä mustikat tai muut mieleisesi marjat pohjan päälle. Yhdistä kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos piirakan pinnalle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tykkää (55)




