Valikko

Gluteeniton mausteleipä

Gluteeniton mausteleipä maistuu joulupöydässä

Gluteeniton mausteleipä

Mausteleipä sopii mainiosti osaksi joulupöydän antimia. Gluteeniton leipä saa makua pähkinöistä, luumuista ja jouluisista mausteista.

Ainekset

4 ½ dlSunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
1 dlElovena Gluteeniton Iso Kaurahiutaleita
1 dlkuivattuja luumuja
100 gpähkinäsekoitusta
1 tljauhettua neilikkaa
½ tlmuskottipähkinää
1 tlsuolaa
1 tlsoodaa
4 dllaktoositonta piimää
1 ½ dltummaa siirappia
2 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun

½ dlsiirappia
½ dlvettä

Ohjeet

  1. Rouhi pähkinät ja pilko luumut pieneksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (28 cm). Kohota noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
  5. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipää paiston aikana noin 45 minuutin välein ja viimeisen kerran paiston jälkeen.
  6. Jäähdytä leipä hyvin ja säilytä foliossa.

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet