Gluteeniton mustikkatäytekakku

Gluteeniton mustikkatäytekakku
Gluteeniton sokerikakkupohja on klassikko, jonka ohje kannattaa napata talteen. Täytekakku raikkaalla mustikkarahkalla sopii jokaiseen kahvipöytään.
Kakkupohja
| 4 | munaa | 
|---|---|
| 1 ½ dl | sokeria | 
| 2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta | 
| 1 tl | leivinjauhetta | 
Kostutus
| ¾ dl | omenamehua tai laktoositonta maitoa | 
|---|
Täyte
| 2 ½ dl | laktoositonta vispikermaa | 
|---|---|
| ½ dl | sokeria | 
| 250 g | laktoositonta maitorahkaa | 
| 2 ½ dl | mustikoita (tuore tai pakaste) | 
Pinnalle
| 2 ½ dl | laktoositonta vispikermaa | 
|---|---|
| mustikoita | 
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
 - Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
 - Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-24 cm) ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
 - Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
 - Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä joukkoon maitorahka kevyesti vatkaten ja kääntele lopuksi joukkoon mustikat.
 - Kokoa kakku asettamalla kakun pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta pohja kevyesti. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen pohjaväli, kostuta ja lisää loput täytteestä. Aseta viimeinen pohja kanneksi.
 - Vaahdota vispikerma ja levitä tai pursota vaahto kakun reunoille ja pinnalle. Koristele tuoreilla mustikoilla.
 
Katso täältä erikokoisten, gluteenittomien sokerikakkupohjien ohjeet.
Tykkää (45)
