Valikko

Gluteeniton mustikkatäytekakku

Täytekakku glueenittomana? Sunnuntailla onnistut aina!

Gluteeniton mustikkatäytekakku

Gluteeniton sokerikakkupohja on klassikko, jonka ohje kannattaa napata talteen. Täytekakku raikkaalla mustikkarahkalla sopii jokaiseen kahvipöytään.

  • 12 annosta
  • Yli 60 min
  • Gluteeniton
  • Laktoositon

Kakkupohja

4 munaa
1 ½ dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Kostutus

¾ dlomenamehua tai laktoositonta maitoa

Täyte

2 ½ dllaktoositonta vispikermaa
½ dlsokeria
250 glaktoositonta maitorahkaa
2 ½ dlmustikoita (tuore tai pakaste)

Pinnalle

2 ½ dllaktoositonta vispikermaa
mustikoita

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-24 cm) ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  5. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä joukkoon maitorahka kevyesti vatkaten ja kääntele lopuksi joukkoon mustikat.
  6. Kokoa kakku asettamalla kakun pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta pohja kevyesti. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen pohjaväli, kostuta ja lisää loput täytteestä. Aseta viimeinen pohja kanneksi.
  7. Vaahdota vispikerma ja levitä tai pursota vaahto kakun reunoille ja pinnalle. Koristele tuoreilla mustikoilla.

Katso täältä erikokoisten, gluteenittomien sokerikakkupohjien ohjeet.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    • Täytekakku kaikille sopiva
      Tee valmiiks jo vaikka pakkaseen

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet