Valikko

Gluteeniton omena-kermaviilipiirakka

Gluteeniton omena-kermaviilipiirakka

Gluteeniton omena-kermaviilipiirakka

Helppo gluteeniton omena-kermaviilipiirakka ei vaadi vaahdottamista, aineksille riittää pelkkä sekoittaminen. Piirakka sisältää kotimaista gluteenitonta kauraa kahdessa eri muodossa.

Pohjataikina

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 tlkanelia
1/2 dlsokeria
1 muna
1/2 dlhasselpähkinärouhetta
1 1/2 dlElovena Gluteeniton Luomu Täysjyväkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
noin 2 dlSunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja

Päälle

3-4 pientäomenaa
200 glaktoositonta kermaviiliä
1 muna
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Sekoita Sunnuntai Juoksevan joukkoon kaneli, sokerit, muna, hasselpähkinärouhe, kaurahiutaleet ja kaurajauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
  4. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna.
  5. Kuori omenat, poista kodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Aseta omenaviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisää kermaviiliseos.
  7. Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.

Tykkää (21)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet