Gluteeniton omena-kermaviilipiirakka
Gluteeniton omena-kermaviilipiirakka
Helppo gluteeniton omena-kermaviilipiirakka ei vaadi vaahdottamista, aineksille riittää pelkkä sekoittaminen. Piirakka sisältää kotimaista gluteenitonta kauraa kahdessa eri muodossa.
Pohjataikina
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
1 tl | kanelia |
1/2 dl | sokeria |
1 | muna |
1/2 dl | hasselpähkinärouhetta |
1 1/2 dl | Elovena Gluteeniton Luomu Täysjyväkaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
noin 2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Kaurajauhoja |
Päälle
3-4 pientä | omenaa |
---|---|
200 g | laktoositonta kermaviiliä |
1 | muna |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmöllä.
- Sekoita Sunnuntai Juoksevan joukkoon kaneli, sokerit, muna, hasselpähkinärouhe, kaurahiutaleet ja kaurajauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
- Sekoita kermaviili, sokerit ja muna.
- Kuori omenat, poista kodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Aseta omenaviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisää kermaviiliseos.
- Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.
Tykkää (23)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti