Gluteeniton pullataikina
Gluteeniton pullataikina
Tällä ohjeella valmistat pehmeät pullat gluteenittomina. Tavallisista pullista poiketen gluteeniton taikina on löysempää ja pullat kohotetaan vain kerran.
Ainekset
3 dl | maitoa |
---|---|
2 tl | psylliumia |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 | muna |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 tl | Leivinjauhetta |
7 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 dl | Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta |
Lisäksi
1 | muna |
---|---|
raesokeria |
Ohjeet
- Lämmitä maito 48 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota 5 minuutin ajan.
- Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe kolmeen desilitraan jauhoseosta ja lisää seokseen hyvin vaivaten.
- Vaivaa joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vähitellen loput jauhoseoksesta. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se alkaa hieman irrota kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tanko 15 osaan ja pyörittele palat jauhotetuin käsin palloiksi.
- Nosta pullat leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.
Tykkää (86)
Kommentit
Jätä kommentti