Gluteeniton red velvet -kakku
Gluteeniton red velvet -kakku
Samettisen pehmeä, tuorejuustotäytteinen red velvet -kakku sopii erityisen hyvin syksyiseen kahvipöytään.
Pohja
4 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos |
---|---|
1/2 dl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
1/2 tl | suolaa |
2 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | piimää |
125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
3 dl | sokeria |
2 | munaa |
1 dl | rypsiöljyä |
3 tl | punaista elintarvikeväriä (ei pakollinen) |
1 tl | omenaviinietikkaa |
Täyte ja kuorrute
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
100 g | voita |
2 dl | tomusokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Ohjeet
- Yhdistä kuivat aineet. Ota piimä huoneenlämpöön.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita tämän jälkeen joukkoon öljy, punainen elintarvikeväri ja etikka.
- Kääntele taikinaan muutamissa erissä kuivat aineet sekä piimä vuorotellen, sekoita mahdollisimman vähän. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla.
- Pingota leivinpaperi kahden irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjille ja voitele reunat. Kaada taikina vuokiin ja pasta 175 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
- Valmista täyte. Yhdistä huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto ja vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää sokerit ja vatkaa sileäksi.
- Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi (saat yhteensä 4 pohjakerrosta) ja levitä täytettä kakun väleihin sekä pinnalle.
Tykkää (18)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti