Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat
Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat
Perunarieskat valmistuvat kätevästi perunasosejauheesta. Uunituoreet rieskat maistuvat lämpiminä taivaallisilta.
Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat
1 ps | maidotonta muusijauhetta |
---|---|
5 ½ dl | vettä |
1 tl | psylliumia |
1 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
3 ½ dl | Sunnuntai Tumma Gluteeniton jauhoseosta |
Muotoiluun ja voiteluun:
rypsiöljyä |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen tasalämmöllä.
- Sekoita pussillinen (105 g) muusijauhetta kiehautettuun veteen 5 ½ dl. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Sekoita psyllium huolellisesti veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola.
- Sekoita muusin joukkoon ensin vesi-psylliumseos ja sen jälkeen jauhot nopeasti käsin sekoittaen, niin että syntyy tasainen ja pehmeä taikina.
- Jaa taikina viiteen osaan.
- Taputtele hyvin öljytyin käsin paperoidulle pellille rieskoja, joiden halkaisija on noin 15 cm.
- Pistele rieskat haarukalla ja voitele pinnat öljyllä.
- Paista rieskoja uunin ylätasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes rieska saavat hieman väriä. Laita lämpimät rieskat liinan alle, niin ne pysyvät lämpöisinä ja pehmeinä. Säilytä tiiviissä astiassa tai muovipussissa.
Tykkää (20)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti