Valikko

Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat

Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat

Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat

Perunarieskat valmistuvat kätevästi perunasosejauheesta. Uunituoreet rieskat maistuvat lämpiminä taivaallisilta.

Gluteenittomat ja vegaaniset perunarieskat

1 psmaidotonta muusijauhetta
5 ½ dlvettä
1 tlpsylliumia
1 dlvettä
1 tlsuolaa
3 ½ dlSunnuntai Tumma Gluteeniton jauhoseosta

Muotoiluun ja voiteluun:

rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen tasalämmöllä.
  2. Sekoita pussillinen (105 g) muusijauhetta kiehautettuun veteen 5 ½ dl. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  3. Sekoita psyllium huolellisesti veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola.
  4. Sekoita muusin joukkoon ensin vesi-psylliumseos ja sen jälkeen jauhot nopeasti käsin sekoittaen, niin että syntyy tasainen ja pehmeä taikina.
  5. Jaa taikina viiteen osaan.
  6. Taputtele hyvin öljytyin käsin paperoidulle pellille rieskoja, joiden halkaisija on noin 15 cm.
  7. Pistele rieskat haarukalla ja voitele pinnat öljyllä.
  8. Paista rieskoja uunin ylätasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes rieska saavat hieman väriä. Laita lämpimät rieskat liinan alle, niin ne pysyvät lämpöisinä ja pehmeinä.  Säilytä tiiviissä astiassa tai muovipussissa.

Tykkää (20)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet