Gluteenittomat korvapuustit
Gluteenittomat korvapuustit
Pehmeät korvapuustit onnistuvat myös gluteenittomina. Voit leipoa samasta taikinasta myös esimerkiksi laskiaispullia tai hillopullia.
Ainekset
3 dl | maitoa |
---|---|
2 tl | psyllium |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 | muna |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 tl | leivinjauhetta |
7 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Täyte
75 g | Sunnuntai Leivontamargariinia huoneenlämpöisenä |
---|---|
sokeria | |
kanelia |
Voiteluun
1 | muna |
---|---|
raesokeria |
Ohjeet
- Lämmitä maito 48 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota 5 minuutin ajan.
- Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe kolmeen desilitraan jauhoseosta ja lisää seokseen hyvin vaivaten.
- Vaivaa joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vähitellen loput jauhoseoksesta. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se alkaa hieman irrota kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä margariini taikinalevyn pinnalle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
- Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa palat vinoittain niin että leveämpi puoli on noin 4-5 cm ja kapeampi 2 cm. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin ja paina molemmilla peukaloilla keskeltä.
- Nosta pullat leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.
Tykkää (54)
Kommentit
Jätä kommentti