Gluteenittomat runebergintortut

Gluteenittomat runebergintortut
Alkuvuoden klassikkoleivonnainen valmistuu tällä ohjeella helposti gluteenittomana! Tortut paistuvat meheviksi muffinssipellillä.
Ainekset
| 40 g | Elovena Gluteenitonta Välipalakeksiä |
|---|---|
| 1 dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
| 1 ½ dl | gluteenittomia korppujauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | appelsiininkuoripaloja |
| 150 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| ½ dl | fariinisokeria |
| muutama tippa karvasmanteliaromia | |
| 2 | munaa |
Kostutus
| 2 dl | vettä |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| korkillinen rommi- tai arrakiaromia |
Koristelu
| vadelmamarmeladia | |
| sokerikuorrutetta |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Juoksevalla Sunnuntailla.
- Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita joukkoon kuivat aineet.
- Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
- Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois.
- Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
- Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.
Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.
Tykkää (18)
