Valikko

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät maistuvat vaikka viikonlopun brunssipöydässä

Gluteenittomat sämpylät

Pehmeät tuoreet sämpylät maistuvat niin aamupalana kuin lämmittävän keiton kanssa.

Ainekset

5 dlmaitoa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 rklpsylliumia
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
1 dlElovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita
3 dlSunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
½ dlöljyä
4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta

Voiteluun

vettä ja Elovena Gluteeniton Iso Kaurahiutaleita

Ohjeet

  1. Lämmitä neste 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja hunaja. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon loput ainekset ja viimeisenä jauhoseos muutamassa erässä. Vaivaa tasaiseksi käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    • Sonja
      Moi! Kysymys. Tarkoittaako nesteet öljyä ja maitoa vai pelkää maitoa. Tai pelkkää öljyä
    • Kuluttajapalvelu
      Hei, "Nesteet" tarkoittavat tässä tapauksessa pelkää maitoa. Taikinan turvottua viisi minuuttia lisätään joukkoon suola, öljy ja jauhot.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet