Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät
Pehmeät tuoreet sämpylät maistuvat niin aamupalana kuin lämmittävän keiton kanssa.
Ainekset
| 5 dl | maitoa |
|---|---|
| 1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
| 3 dl | Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta |
| ½ dl | öljyä |
| 4 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
Voiteluun
| vettä ja Elovena Gluteeniton Iso Kaurahiutaleita |
Ohjeet
- Lämmitä neste 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja hunaja. Anna turvota 5 minuuttia.
- Sekoita joukkoon loput ainekset ja viimeisenä jauhoseos muutamassa erässä. Vaivaa tasaiseksi käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tykkää (68)





