Valikko

Sunnuntai

Gluteeniton vohvelitaikina

Gluteenittomat vohvelit

Herkulliset vohvelit kruunaavat esimerkiksi viikonlopun brunssipöydän. Jättämällä taikinasta sokerit pois saat tehtyä suolaisia vohveleita.

3 munaa
4 dlmaitoa
2 tlsokeria
1 tlvaniljasokeria
¾ tlsuolaa
3 dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja
1 ½ tlleivinjauhetta
¾ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 dlvichyä

Ohjeet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokerit ja suola.
  2. Sekoita keskenään kaurajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi  munamaidon joukkoon. Lisää vielä Sunnuntai Juokseva. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita taikinaan desilitra vichyä juuri ennen paistamista.
  4. Kuumenna vohvelirauta ja voitele molemmat paistopinnat Sunnuntai Juoksevalla.
  5. Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti valitsemiesi lisukkeiden kanssa.

Voit maustaa vohvelitaikinan esimerkiksi kardemummalla, kanelilla, kookoshiutaleilla tai vaikkapa sitruunan kuoriraasteella.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet