Valikko

Sunnuntai

Helpot juuressämpylät

Helpot yön yli kaura-juuressämpylät

Vaihtele käyttämäässi juuressosetta sesongin mukaan.Sekoita ainekset illalla, lusikoi aamulla taikina sämpylöiksi, paista ja nauti herkullisista tuoreista sämpylöistä.

Ainekset

2 1/2 dlviileää vettä
2 dlviileää juuressosetta (kurpitsa, bataatti, porkkana yms.)
1 psSunnuntai Kuivahiivaa (11 g)
1 psSunnuntai kaurasämpylämixiä

Ohjeet

Illalla 5 min

  1. Mittaa kulhoon 2 1/2 dl viileää vettä ja 2 dl viileää juuressosetta (n. 20°).
  2. Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).
  3. Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.
  4. Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.
  5. Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.

Aamulla 5 min

  1.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.
  3. Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.
  4. Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.
  5. Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Vinkki! Voit paistaa aamulla taikinasta vain osan ja esimerkiksi illalla lisää.

 

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet