Sunnuntai
Helpot yön yli kaura-juuressämpylät
Vaihtele käyttämäässi juuressosetta sesongin mukaan.Sekoita ainekset illalla, lusikoi aamulla taikina sämpylöiksi, paista ja nauti herkullisista tuoreista sämpylöistä.
Ainekset
2 1/2 dl | viileää vettä |
---|---|
2 dl | viileää juuressosetta (kurpitsa, bataatti, porkkana yms.) |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g) |
1 ps | Sunnuntai kaurasämpylämixiä |
Ohjeet
Illalla 5 min
- Mittaa kulhoon 2 1/2 dl viileää vettä ja 2 dl viileää juuressosetta (n. 20°).
- Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).
- Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.
- Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.
Aamulla 5 min
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.
- Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.
- Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.
- Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Vinkki! Voit paistaa aamulla taikinasta vain osan ja esimerkiksi illalla lisää.
Tykkää (5)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti