Valikko

Helpot yön yli sämpylät

Helpot yön yli sämpylät

Helpot yön yli sämpylät

Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Herkulliset yön yli sämpylät eli jääkaappisämpylät syntyvät Sunnuntain ohjeella. Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.

Ainekset

10 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 psSunnuntai kuivahiivaa
2 tlsuolaa
6 dlkylmää vettä
1 rklhunajaa tai siirappia
2 rklöljyä

Ohjeet

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi, öljy ja hunaja. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.
  2. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 225 asteeseen. Nosta taikinasta kahdella lusikalla sämpyläkasoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Tykkää (101)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipuri
      Hei, onnistuuko tämä ohje myös gluteenittomilla jauhoilla?
    • Hei! Emme ole testanneet juuri tätä reseptiä gluteenittomana. Uskoisin kuitenkin, että gluteenittomatkin sämpylät onnistuvat - kokeile laittaa gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi esimerkiksi gluteenittomia kaurajauhoja ja kaurahiutaleita.
    • Marja
      Hei,Jos ei löydy hunajaa tai siirappia, voiko korvata sokerilla ja kuinka paljon tarvitaan? 🙂
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Marja! Kiitos kysymyksestäsi. Voit korvata hunajan/siirapin samalla määrällä sokeria. Herkullisia leivontahetkiä! 🙂
    • Pekka
      Käykö Myllärin Luomu sämpyläjauho?
    • Hei, Pekka! Ohje onnistunee Myllärin sämpyläjauhoilla myös. 🙂
    • Leila
      Hei, laitetaanko kylmä taikina kuumaan uuniin? Eikö taikinaa tarvi nostattaa ennen paistamista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Leila. Kyllä, eli taikinaa ei tarvitse nostattaa ennen sämpylöiden paistamista. 🙂
    • Kotileipuri
      Onnistuvatko sämpylät lyhyemmällä kohotusajalla, eli riittäisikö n.6 tunnin kohotus? Entä mitä jos kohotus tapahtuisikin huonern lämmössä. Voisiko sämpylät silti nostaa suoraan pellille leipomatta ja kohottamatta?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Kuuden tunnin kohotus riittää, eli sämpylät voi yhtä lailla tehdä aamulla ja paistaa iltapäivällä. 🙂 Kohottaminen huoneenlämmössä nopeuttaa valmistamista, mutta hidas kylmäkohotus tekee rakenteesta paremman.
    • Minna
      Hei,Kauanko taikina säilyy jääkaapissa? Jos paistaa esimerkiksi neljä sämpylää päivässä, niin säilyykö taikina neljää vuorokautta vai olisiko parempi tehdä pienempi taikina kerralla?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Minna! Taikina säilyy jääkaapissa noin kaksi vuorokautta, joten suosittelemme tässä tapauksessa puolittamaan taikinan. Aurinkoista syksyä! 🙂
    • Mummeli
      Mikähän meni pieleen kun sämpylät eivät juuri kohonneet? Käytin taikinaan vehnäjauhoja, vähän ruisjauhoja ja kaurahiutaleita. Taikina oli yli yön jäääkaapissa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mummeli. En osaa varmuudella sanoa, mikä on mennyt pieleen. Taikina ei kohoa aivan vaivatun taikinan tavoin kylmäkohotuksessa, se ennemminkin alkaa kuplia, mutta toki myös tilavuus kasvaa. Varsinainen kohoaminen tapahtuu vasta uunissa. Toivotaan parempaa onnea ensi kerralla. 🙂
    • C. Men
      Hyvä ohje
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos, mukava kuulla. 🙂
    • Viivin
      Tullut useampana aamuna tehtyä illan taikinasta. Lapset kiittää uunituoreesta aamusämpylästä... kyllä me aikuisetkin tykätään . Niin helppoa ja maistuvaa!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Viivi. Mukava kuulla, että sämpylät maistuvat koko perheellenne. Aurinkoista kesää!🌞

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet