Helpot yön yli sämpylät
Helpot yön yli sämpylät
Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Herkulliset yön yli sämpylät eli jääkaappisämpylät syntyvät Sunnuntain ohjeella. Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.
Ainekset
10 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
---|---|
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
2 tl | suolaa |
6 dl | kylmää vettä |
1 rkl | hunajaa tai siirappia |
2 rkl | öljyä |
Ohjeet
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi, öljy ja hunaja. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 225 asteeseen. Nosta taikinasta kahdella lusikalla sämpyläkasoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Tykkää (406)
Kommentit
Jätä kommentti