Valikko

Rukiinen rosmariininäkkileipä

Rosmariininäkkäri

Itse tehty rosmariininäkkileipä

Itse tehty ohut ja rapea näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin tai vaikka juustojen kera juhlapöydässä.

2 ½ dlvettä
1 ½ tlSunnuntai Kuivahiivaa
2–3 tlsokeria
1 tlsuolaa
1 ½ tlrosmariinia
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 ½ dlSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen noin desiin jauhoseosta sekoitettu kuivahiiva.
  2. Alusta taikinaan vähitellen loput kuiva-aineet. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia käsin tai yleiskoneessa.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 60 minuuttia.
  4. Kauli taikina kahdeksi mahdollisimman ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
  5. Leikkaa palat haluamasi muotoisiksi. Pistele palat haarukalla ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Siirrä palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Voit myös ottaa taikinasta kuvioita haluamillasi muoteilla.
  6. Paista tasalämmöllä 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniisti väriä. Anna jäähtyä ritilän päällä.
  7. Säilytä näkkileipiä ilmatiiviissä rasiassa.

 

Voit tehdä myös itse tehdyn joululahjan, joka sisältää reseptin kuiva-ainekset lasipurkissa:

  • Mittaa näkkileivän *kuiva-aineet lasipurkkiin, lisää purkkiin kuivahiivapussi.
  • Kietaise kaunis naru purkin ympärille ja askartele vielä lasipurkin kylkeen yllä oleva resepti.

*Älä siis lisää kuivahiivaa jauhoseokseen.

 

 

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet