Rukiinen rosmariininäkkileipä
Itse tehty rosmariininäkkileipä
Itse tehty ohut ja rapea näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin tai vaikka juustojen kera juhlapöydässä.
2 ½ dl | vettä |
---|---|
1 ½ tl | Sunnuntai Kuivahiivaa |
2–3 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 ½ tl | rosmariinia |
4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 ½ dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
Ohjeet
- Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen noin desiin jauhoseosta sekoitettu kuivahiiva.
- Alusta taikinaan vähitellen loput kuiva-aineet. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia käsin tai yleiskoneessa.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 60 minuuttia.
- Kauli taikina kahdeksi mahdollisimman ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
- Leikkaa palat haluamasi muotoisiksi. Pistele palat haarukalla ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Siirrä palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Voit myös ottaa taikinasta kuvioita haluamillasi muoteilla.
- Paista tasalämmöllä 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniisti väriä. Anna jäähtyä ritilän päällä.
- Säilytä näkkileipiä ilmatiiviissä rasiassa.
Voit tehdä myös itse tehdyn joululahjan, joka sisältää reseptin kuiva-ainekset lasipurkissa:
- Mittaa näkkileivän *kuiva-aineet lasipurkkiin, lisää purkkiin kuivahiivapussi.
- Kietaise kaunis naru purkin ympärille ja askartele vielä lasipurkin kylkeen yllä oleva resepti.
*Älä siis lisää kuivahiivaa jauhoseokseen.
Tykkää (7)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti