Jättikierrepulla
Jättikierrepulla
Jättikierrepulla on kuin iso korvapuusti! Upea herkku syntyy perinteisestä pullataikinasta helposti rullailemalla.
Ainekset
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
---|---|
2 dl | vettä tai maitoa |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 | muna |
7-8 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
50 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Toffeetäyte
100 g | fariinisokeria |
---|---|
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
50 g | pekaanipähkinöitä |
½ dl | vaniljakreemijauhetta |
Pinnalle
50 g | pekaanipähkinöitä |
---|---|
1 dl | toffeekastiketta |
Ohjeet
- Liota hiiva 42 asteiseen veteen tai maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon kananmuna ja noin 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää loput jauhot vähitellen alustaen. Lisää leivontamargariini ja alusta taikina kimmoisaksi, kulhon reunoista irtoavaksi.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla 30–60 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
- Valmista toffeetäyte sekoittamalla keskenään fariinisokeri, leivontamargariini, hienonnetut pekaanipähkinät ja vaniljakreemijauhe.
- Levitä täyte taikinalevylle. Leikkaa levystä noin 4 cm levyisiä nauhoja. Aloita rullaaminen yhdestä taikinalevystä ja nosta se 22 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Rullaa loput taikinanauhoista keskimmäisen rullan ympärille spiraaliksi.
- Laita irtopohjavuokaan reunat ja kohota pullaa noin 30 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle murskattuja pekaanipähkinöitä. Paista tasalämmöllä 175 asteessa 35–40 minuuttia. Kypsä kakku irtoaa vuoan reunoista ja on saanut kauniin värin pintaansa.
- Koristele hieman jäähtynyt pulla hienonnetuilla pekaanipähkinöillä ja toffeekastikkeella.
Tykkää (15)
Kommentit
Jätä kommentti