Valikko

Jauhelihapiirakka

Sunnuntai suolainen peltipiirakka

Jauhelihapiirakka

Leivo nopeasti valmistuva pellillinen jauhelihapiirakkaa arki-illan herkuksi, piknikille tai synttärijuhlien suolaiseksi tarjoiluksi.

Pohja

4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dlElovena Täysjyväkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 muna
2 dlvettä

Täyte

400 gjauhelihaa
½ tlsuolaa, mustapippuria sekä paprikajauhetta
100 gkirsikkatomaatteja
½ paprika
2 dlkermaviiliä
1 dlmaitoa
2 munaa
2 rklketsuppia
150 gjuustoraastetta

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Aseta leivinpaperi uunipannun pohjalle. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan jauhoja. Painele taikina käsin tasaiseksi levyksi uunipannun pohjalle. Ripottele pintaan lisää jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.
  4. Paista jauheliha paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Levitä jauheliha pohjataikinan päälle tasaisesti.
  5. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja pilko paprika. Lisää ne jauhelihan päälle.
  6. Vatkaa kulhossa kermaviili, maito, kananmunat ja ketsuppi sekaisin. Kaada seos täytteen päälle.
  7. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
  8. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Tykkää (93)

    Jaa

    Kommentit

    • leipoja
      hei minkä kokoiselle leivinpannulle tämä tulee ? meillä aika " vanha " uuni joten pellit aika , toinen , aika isoja
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei leipoja! Piirakka on tehty tavanomaiselle noin 40x50cm kokoiselle leivinpannulle. Taikinan voi levittää hieman peltiäsi pienemmäksi, sillä päälle kaadettava kermaviiliseos pysyy hyvin piirakan päällä täytteiden joukossa. 🙂 Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä piirakan kahteen pienehköön piirakkavuokaan.
    • Maija
      Onko tuo 40 x 50 cm ulko- vai sisämitta?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Maija. Kyseessä on ulkomitta. Mutta kuten sanottu, tämä on noin mitta. Hieman pienemmässä piirakasta tulee paksumpi ja paistoaika voi olla hieman pidempi. Tai vaihtoehtoisesti piirakan voi tehdä kahteen piirakkavuokaan. 😊
    • Anne
      Vonko pakastaa? Muuttuukko koostus ja maku?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Anne. Piirakka kestää varmasti muutaman viikon pakastuksen. Maussa ei pitäisi merkittävää muutosta tapahtua.🙂
    • Irmeli
      Voisiko tuon ohjeen kohdan 6 korjata, kun siinä pyydetään sekoittamaan kermaviili, maito, kananmunat ja ketsuppi, mutta reseptissä ei ole lainkaan maitoa, vaan kerma. Oli vähän hämmentävää, kun tarkoitus tänään leipoa tämä piirakka ja pelästyin, etten olekaan ostanut kaikkia tarvikkeita.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Irmeli hyvästä huomiosta! Reseptiä on nyt muokattu.
    • Seikku
      Tosi maukas ja mehevä piirakkaa. Laitoin broilerisuikaleita pikku paloina jauhelihan joukkoon ja pippurikermaa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Seikku, Kiitos maukkaasta kommentistasi.💛
    • pikku myy
      Voiko taikinan tehdä etukäteen jääkaappiin, leipoa seuraavana päivänä?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei pikku myy, Emme ole kokeilleet leipoa taikinaa päivää aiemmin, joten emme osaa varmaksi sanoa miten taikina toimii etukäteen tehtynä. Varmempi tapa on tehdä koko piirakka päivää aiemmin valmiiksi ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
    • Ritvak.romppanen@gmail.com
      Tein tämän ohjeen miksan, lisäten täytteeseen keitetyn kaalin. Tuli muuten hyvää...
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ritva, Kiitos herkullisesta vinkistäsi!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet