Jouluiset lusikkaleivät
Jouluiset lusikkaleivät
Perinteikkäät lusikkaleivät saavat uutta, pähkinäistä twistiä paahdetusta voista. Nämä herkut sopivat erityisesti joulun kahvipöytään, kokeile ja ihastu!
Ainekset
200 g | voita |
---|---|
1 ½ dl | sokeria |
4 ½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
puolukka-kirsikka-, luumu- tai omena-kanelimarmeladia |
Ohjeet
- Sulata voi kattilassa ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, niin että tuoksu muuttuu pähkinäiseksi, mutta voi ei pala.
- Nosta kattila liedeltä ja kaada rasva kulhoon. Lisää päälle sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikinaa ison teelusikan pesään ja liu’uta pikkuleivän puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli ylöspäin.
- Paista 175 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullan ruskeita. Jäähdytä.
- Sipaise joka toiselle puolikkaalle marmeladia ja paina päälle toinen puolikas. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
- Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (35)
Kommentit
Jätä kommentti