Valikko

Jouluiset lusikkaleivät

Jouluiset lusikkaleivät

Perinteikkäät lusikkaleivät saavat uutta, pähkinäistä twistiä paahdetusta voista. Nämä herkut sopivat erityisesti joulun kahvipöytään, kokeile ja ihastu!

Ainekset

200 gvoita
1 ½ dlsokeria
4 ½ dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

puolukka-kirsikka-, luumu- tai omena-kanelimarmeladia

Ohjeet

  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, niin että tuoksu muuttuu pähkinäiseksi, mutta voi ei pala.
  2. Nosta kattila liedeltä ja kaada rasva kulhoon. Lisää päälle sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikinaa ison teelusikan pesään ja liu’uta pikkuleivän puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli ylöspäin.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullan ruskeita. Jäähdytä.
  6. Sipaise joka toiselle puolikkaalle marmeladia ja paina päälle toinen puolikas. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
  7. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (35)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipoja
      Paljonko tulee sokeria,sitä ei ohjeessa ollut?
    • Kiitos kommentista, Leipoja! Sokerin määrä oli näemmä tipahtanut reseptistä, pahoittelut siitä. Asia on nyt korjattu, sokeria tarvitaan 1,5 dl. Jouluisia leivontahetkiä! ✨

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet