Jouluiset lusikkaleivät

Jouluiset lusikkaleivät
Perinteikkäät lusikkaleivät saavat uutta, pähkinäistä twistiä paahdetusta voista. Nämä herkut sopivat erityisesti joulun kahvipöytään, kokeile ja ihastu!
Ainekset
| 200 g | voita | 
|---|---|
| 1 ½ dl | sokeria | 
| 4 ½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja | 
| 1 tl | leivinjauhetta | 
Täyte
| puolukka-kirsikka-, luumu- tai omena-kanelimarmeladia | 
Ohjeet
- Sulata voi kattilassa ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, niin että tuoksu muuttuu pähkinäiseksi, mutta voi ei pala.
- Nosta kattila liedeltä ja kaada rasva kulhoon. Lisää päälle sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikinaa ison teelusikan pesään ja liu’uta pikkuleivän puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli ylöspäin.
- Paista 175 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullan ruskeita. Jäähdytä.
- Sipaise joka toiselle puolikkaalle marmeladia ja paina päälle toinen puolikas. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
- Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (41)
