Valikko

Juustoiset uunidonitsit

Marin suolaiset uunidonitsit

Juustoiset uunidonitsit

Koko Suomi Leipoo -kisan voittajan Marin juustoiset uunidonitsit hurmaavat herkullisuudellaan ja tuovat vaihtelua perinteisille vappumunkeille.

Donitsit

2 kplkananmuna
1 dlSunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste
200 gyrtti-tuorejuusto
200 gfetajuustopala
3 dlSunnuntai Rouheiset Sämpyläjauhot
1 tlleivinjauhe
1,5 tlsuola
1 + 1 dljuustoraaste
Vuoan voiteluun Sunnuntai Leivontamargariini

Pippurilevite (donitsien sisälle)

200 gmaustamaton tuorejuusto
100 gmustapippuri-tuorejuusto
tuoreita mansikoita

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele donitsivuoka Sunnuntai Leivontamargariinilla valmiiksi. (Mikäli sinulla ei ole donitsivuokaa, voit tehdä myös donitsit ilman vuokaa tai valmistaa ne muffineiksi. Ilman vuokaa muoto ei kuitenkaan pysy välttämättä yhtä hyvänä)
  2. Sekoita munat ja Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste käsivatkaimella sekaisin, lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Rouhi fetajuusto pala haarukalla munaseokseen ja sekoittele nuolijalla tasaiseksi.
  4. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa, lisää sekaan 1 dl juustoraastetta.
  5. Yhdistä kuivat aineet muna-feta-seokseen ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  6. Ripottele 1 dl juustoraastetta voidellun donitsivuoan pohjalle.
  7. Laita taikina vahvaan pursotinpussiin (tai vastaavasti paksuun minigrippussiin), leikkaa kulma auki ja pursoita taikina donitsivuokaan. (Mikäli teet ilman vuokaa, pursoita leivinpaperin päälle ympyrät. Donitsit hieman levenevät ilman vuokaa.)
  8. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuutti uunin tehosta riippuen.
  9. Nosta vuoka uunista ja anna donitsien jäähtyvä vuoassa hetki, nostele donitsit lusikan avulla pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  10. Valmista pippurilevite vatkaamalla tuorejuustot käsivatkaimella sekaisin.
  11. Pilko mansikoista sopivan paksuisia viipaleita.
  12. Halkaise donitsit keskeltä kahtia, levitä levitettä donitsien pohjan päälle ja asettele mansikkaviipaleita päälle. Nosta donitsien kannet päälle ja herkuttele!

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet