Valikko

Sunnuntai

Kaksikerroksinen suklaakakku

Näyttävä kaksikerroksinen suklaakakku on komea ilmestys! Tämä kakku sopii juhlaan kuin juhlaan ja saa taatusti aikaan ihastuneita huokauksia.

  • noin 30 annosta
  • Yli 60 min

Pohja

200 gSunnuntai Leivontamargariinia
80 gtummaa suklaata
3 dlvettä
2 dlranskankermaa
4 dlruokosokeria
4 munaa
6 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 dlhasselpähkinärouhetta

Täyte

120 gtummaa suklaata
5 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
½ dltomusokeria
200 gpensasmustikoita
100 ghasselpähkinäsuklaata

Kostutukseen

2 dlmaitoa

Kuorrutus

50 gtummaa suklaata
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlvispikermaa

Suklaaganache

100 gtummaa suklaata
½ dlkuohukermaa
1 rklvoita

Lisäksi

Karkkeja, marjoja ja syötäviä kukkia

Ohjeet

  1. Pilko suklaa ja margariini kattilaan. Sulata keskilämmöllä ja kaada seos kulhoon.
  2. Lisää vesi, ranskankerma, sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muiden ainesten joukkoon. Kääntele lopuksi taikinaan hasselpähkinärouhe.
  4. Aseta leivinpaperi irtopohjavuokien pohjalle (halkaisijat 20 cm ja 15 cm) ja voitele vuoat. Kaada taikina vuokiin ja paista uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Jäähdytä pohjat.
  5. Sulata täytteen suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma.
  6. Notkista tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Kääntele joukkoon kermavaahto. Lisää pestyt pensasmustikat mousseen (tarvittaessa puolitettuina) sekä rouhittu hasselpähkinäsuklaa.
  7. Leikkaa jäähtyneet pohjat kolmeen osaan ja kokoa kakut irtopohjavuokiin. Kostuta pohjat maidolla ja jaa täyte väleihin. Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
  8. Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja kermavaahto.
  9. Aseta isompi kakkupohja tarjoilualustalle ja levitä kuorrutetta kakun päälle ja sivuille palettiveitsellä tai terävällä veitsellä. Pohja saa jäädä paikoitellen näkyviin. Nosta sen jälkeen pienempi kakku päälle ja levitä pintaan loput kuorrutteesta.
  10. Rouhi ganachen suklaa hienoksi ja aseta kulhoon. Lämmitä kerma höyryäväksi, mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja sekoita tasaiseksi. Sekoittele seosta tarvittaessa vesihauteen päällä, jotta suklaa sulaa kokonaan. Lisää lopuksi voi. Valuta suklaaganachea kakun reunoille. Viimeistele kakku marjoilla, suklaakarkeilla ja syötävillä kukilla.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet