Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakoiden tekeminen itse vie jonkin verran aikaa ja vaivaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee varmasti!
Riisitäyte
2 dl | vettä |
---|---|
2½ dl | puuroriisiä |
1 l | maitoa |
1 tl | suolaa |
1 | muna |
Kuoritaikina
2 dl | kylmää vettä |
---|---|
1 tl | suolaa |
5½ dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
Voiteluun
50 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | vettä |
Ohjeet
- Valmista ensin riisitäyte kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen riisi. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 40–45 minuuttia. Mausta suolalla. Anna jäähtyä ja lisää muna.
- Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan.Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa kuoret ja peitä esimerkiksi ylösalaisin käännetyllä taikinakulholla kuivumisen estämiseksi.
- Kauli kuorista puikulakaulimella ohuita soikion muotoisia (halkaisija 12–13 cm) ruisjauhoja apuna käyttäen. Pinoa kuoret, ripottele väliin täysjyväruisjauhoa ja peitä jälleen taikinakulholla.
- Harjaa kuorista jauhot pois pullasiveltimellä. Levitä kuorien päälle reilu ruokalusikallinen riisipuuroa. Sulje piirakat taittamalla piirakan sivut. Aloita rypyttäminen keskeltä ylöspäin ja poimuta molemmat reunat yhtä aikaa etusormella painaen tiheiksi poimuiksi. Käännä piirakka ja rypytä toinen puoli samaan tapaan.
- Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.
- Kiehauta voitelua varten kattilassa margariini ja vesi. Sivele kuumat piirakat kauttaaltaan vesi- ja margariiniseoksella. Anna riisipiirakoiden pehmetä voipaperin tai leivinliinan alla.
Tykkää (16)
Kommentit
Jätä kommentti