Valikko

Kaurainen pataleipä

Kaurainen pataleipä

Kauraisessa pataleivässä on ihanan rapea kuori ja mehevä sisus. Maukas taikina syntyy helposti ilman vaivaamista ja pitkällä kohotuksella.

Ohjeet

 1. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää 42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan vedottomaan paikkaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempään annat kohota, sitä maukkaampi leivästä tulee.
 2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä pyöreä leipä. Älä vaivaa. Peitä leipä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
 3. Voit käyttää keraamista tai valurautaista kannellista kattilaa tai pataa. Laita pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota kuuma pata uunista ja nosta taikina varovasti kuumaan pataan. Tee pinnalle muutama viilto ja siivilöi päälle hieman jauhoja saadaksesi rustiikkisen lopputuloksen. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Tykkää (46)

  Jaa

  Kommentit

  • Mortti
   Hei, onnistuisiko tämä pinnoitetussa uunipannussa?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei, Mortti! Emme valitettavasti ole koeleiponeet ohjetta uunipannulla. Pannun koosta riippuen taikinan saattaa joutua tekemään kaksinkertaisena. Myös paistoaikaa kannattaa seurata. Kuulemme mielellämme kommenttisi, jos kokeilet leipää uunipannulla 🙂
  • Milja
   Hei. Nyt ei satu olemaan ohjeen jauhoa. Mites kauraryynit ja vehnä-tai hiivaleipäjauho? Paljonkohan silloin mitäkin? Samalla kysyisin mikä määrä kuivahiivaa laitetaan rievätaikinaan kun en löydä kuin tuorehiivalla tehtyjä?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei Milja, Voit leipoa leivän vehnä -tai hiivaleipäjauhoilla. Tällä suhdeohjeella voit muuttaa kaikki tuore/kuivahiivareseptit -> 1 ps (11 g) Sunnuntai-kuivahiivaa vastaa n. 30 g tuorehiivaa. Iloista joulun aikaa!🎁

  Jätä kommentti

  Reseptissä käytetyt tuotteet