Valikko

Kauraiset porkkanasämpylät

Kauraiset porkkanasämpylät kruunaavat aamupalahetken

Kauraiset porkkanasämpylät

Ihanan pehmeät porkkanasämpylät tekevät aamusta pikkuisen paremman.

Ainekset

3 porkkanaa
5 dlvettä tai maitoa
2 tlsuolaa
2 rklsokeria tai siirappia
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
10-12 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
tai
100 gSunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia

Voiteluun ja pinnalle

vettä
Elovena Kaurahiutaleita

Ohjeet

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri.
  3. Vispilöi nesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Jos Kauraiset sämpyläjauhot ovat päässeet loppumaan, voit korvata ne käyttämällä 3 dl Elovena kaurahiutaleita (ja/tai kauraleseitä) ja 9-10 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja. Tee ohjeen mukaisesti ja lisää hiutaleet/leseet taikinaan kuivahiivaan lisäämisen jälkeen.

Tykkää (43)

    Jaa

    Kommentit

    • Sämpylä
      Miksi tässä käytetään kuivahiivaa? Eikö voi käyttää tuorehiiva ja siinä tapauksessa miten?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Sämpylä, Voit hyvin käyttää kuivahiivan tilalla tuorehiivaa. -> Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja leivo muuten ohjeen mukaan. Näin korvaat tuorehiivan kuivahiivalla leivonnassa: 50 g eli pala tuorehiivaa = 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa. Mukava leivontahetkiä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet