Kauraiset ruissämpylät

Kauraiset ruissämpylät
Tällä reseptillä teet ihanan pehmeitä sämpylöitä, joissa on reilusti kuitua ja makua. Vaivaa taikina huolellisesti ja jätä kohoamaan hieman tahmeana!
Ainekset
2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
---|---|
2 dl | Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja |
5 dl | vettä |
½ dl | siirappia |
2 tl | suolaa |
3 dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
n. 7 dl | Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Sekoita kuivahiiva 2 desiin Kauraisia Sämpyläjauhoja.
- Kuumenna vesi ja siirappi 42 asteeseen (reilusti kädenlämpöiseksi) lisää suola ja hiivajauhoseos.
- Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
- Pyöritä paloista sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Paista 225 asteessa tasalämmöllä uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Tykkää (12)
Kommentit
Jätä kommentti