Valikko

Kauraiset ruissämpylät

Sunnuntain kauraiset ruissämpylät

Kauraiset ruissämpylät

Tällä reseptillä teet ihanan pehmeitä sämpylöitä, joissa on reilusti kuitua ja makua. Vaivaa taikina huolellisesti ja jätä kohoamaan hieman tahmeana!

Ohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva 2 desiin Kauraisia Sämpyläjauhoja.
  2. Kuumenna vesi ja siirappi 42 asteeseen (reilusti kädenlämpöiseksi) lisää suola ja hiivajauhoseos.
  3. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
  6. Pyöritä paloista sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  7. Paista 225 asteessa tasalämmöllä uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    • Katjuska
      Nyt on lipsahtanut liian paljon hiivaa ohjeeseen!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Katjuska, Lipsahdus on nyt korjattu. Kiitos paljon huomiostasi!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet