Valikko

Kermaviili-omenapiirakka

Kermaviili-omenapiirakka

Kermaviili-omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka on yksi herkullisimmista tavoista nauttia syksyn sadosta.

Pohja

125 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
½ dlsokeria
1 muna

Täyte

4-6 pientä omenaa
1-2 tlkanelia
1 rklfariinisokeria

Päälle

1 prkkermaviiliä (200 g)
1 muna
½ dlsokeria

Ohjeet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata margariini. Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele pohjan päälle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri.
  4. Yhdistä kulhossa kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan pinnalle.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tykkää (258)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipuri
      Omenapiirakan pohjasta tuli kuiva.Ehkä jauhoja on liikaa ohjeessa.1 dl vähemmän niin voisi olla parempi.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Leipuri. Voit kokeilla jauhojen vähentämistä esim. puolella desillä, mutta myös uunien tehoissa on eroa, ja kuivuminen saattaa johtua liian pitkästä paistoajasta. 🙂
    • Pioni
      Mullakin kuivaa... Pidin nyt vähemmän aikaa uunissa... Saa nähdä...
    • Puuroa peliin
      Kuivaksi jäi täälläkin tuolla ohjeella. Olen itse laittanut mukaan kaurapuuroa ja hieman lisää jauhoja ja sitten oli kosteus kohdillaan. Alkuperäiseen voi hieman lisätä myös gurttia (kaura) ja sekin tuo kosteutta mukavasti.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Pioni ja Puuroa peliin. Kiitos kommenteistanne. Jos pitää pehmeämmästä pohjasta, maustamattoman jogurtin/kauragurtin sekä puuron lisääminen ovat hyvä idea. 🙂
    • syksy ja omenat
      Älyttömän hyvää (Y) laitoin hieman sitruuna rahkaa kun kermaviiliä oli vajaa prk ja uunissa oli n 20 min mulla,,, ite tykkään ettei pohja oo liian pehmeä ( reunat oli mukavan rapeat ) Kiitos ..🙂
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Nam, pieni lisäys sitruunaa kuulostaa herkulliselta. Kiitos kommentistasi! 🙂
    • Kanne
      Mä laitoin täytteeseen joka tulee o.enien päälle rahkaa,kermaviiliä,1munan,kookoskemaa,sokeria,kanelia tuli hyvää,myös taikinaan lorautin kookoskermaa
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos vinkkisi jakamisesta, Kanne! 🙂
    • Tuula
      Arja toi piirakan ja se oli täydellinen🌻
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Ihana kuulla! 🙂
    • Janne,Uusikaupunki
      Tein tuolla ohjeella mutta vähensin jauhojen määrää 1/2 dl ei tullut kuivaa kun pidin uunissa vain 25min
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mukava kuulla, kiitos vinkistä Janne! 🙂
    • Mummu
      Paista pohjaa 5-10 min. Lisää vasta sitten töyte, ei tule pohjasta liian kuiva eikä kostea 😉
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos vinkistä, Mummu! 🙂
    • mamma
      Leivoin tämän piirakan ja paistoin leivinuunissa, jälkilämmössä ( aamulla paistoin rieskat ja ruisleivät) n.175 astetta ja 30 minuuttia, tuli todella hyvä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, mamma! Piirakasta tulee leivinuunissa paistaen varmasti erityisen herkullinen!😋
    • Ansku
      Poika teki elämänsä ensimmäisen piirakan pienellä avustuksellani ☺️! Ja lopputulos oli järisyttävän herkullinen makunautinto 😋!! Piirakkapohja oli juuri sopivan rouskuvaa ja täyte mehukas. Tottumuksen mukaan vielä vaniljakastikkeen kera ja avot 👅!! Kiitos ihasta reseptistä ❤️😊
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa Ansku! Kiitos kommentista. Mahtavaa, että onnistui erinomaisesti!😊❤️
    • Kaitsu
      Osan jauhoista voisi korvata kaurahiutaleilla, tai laittaa vaikka taikinaan vähemmän niitä jauhoja ..itse vaihdoin kermaviilin tilalle creme fraiche purkin..ihan hyvin sain silti leviteltyä taikinan..
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Kaitsu. Kiitos kommentista! Kaurahiutaleet sopivat tosiaan hyvin piirakkapohjaan, kuten esimerkiksi sivuiltamme löytyvässä Mustikka-kaurapeltipiirakassa on tehty. Ja myös hapankermat sopivat usein korvaamaan toinen tosiaan. 😊
    • Daisy
      Käytin Lidlin luomuvehnäjauhoja ja tuli sopivan kostea ja silti murea pohja.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mukava kuulla Daisy, että myös eri vaalmistajan jauhot ovat toimineet leivonnassa hyvin.
    • mummu
      Tein piirakan vähensin jauhoja 1/2 dl litraa ei ollut kuiva. Ainut kun pilkoin pieniksi kuutioiksi omenat ei kerennyt kunnolla kypsyä. Kun teen seuraavan kerran raastan karkealla terällä niin ehtii kypsyä. Jos teen gluteenittomista jauhoista onko määrä sama mikä tässä ohjeessa on. Oli ihan hyvä piirakka kaiken kaikkiaan. Kiitos ohjeesta.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei mummu, Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta käytettäessä määrä on suunnilleen sama, kuin vehnäjauhojakin käytettäessä. Jauhoseos sisältää kohotusainetta, joten voit vähentää reseptin leivinjauhemäärää yhteen teelusikalliseen. Mukavia leivontahetkiä. 💛
    • Istelopikak
      Todella hyvä omenapiirakka. Helppo tehdä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Istelopikak mukavasta kommentistasi. 💛
    • mai
      Teinlihapiirakan,muttataikina ei riittänyt kanteen japohjaan.Harmittaa kun tulee vieraita.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mai, Voisitko vielä kertoa minkä reseptin mukaan olet tehnyt lihapiirakan, niin voimme tarkistaa reseptin.
    • Ansku
      Tein piirakan kotimaisista omenista ja puolikarkeista vehnäjauhoista, tuli mehevä ja todella maukas.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ansku, Olisinpa päässyt maistamaan.😊
    • poona
      Oli kiva tehdä piirakkaa, tehtiin omista omenoista piirakkaa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Poona, Leipominen on kivaa ja vielä kun saa käyttää oman puutarhan satoa.💛
    • Kirsikka
      Tein omenapiirakkaa ohjeen mukaan. Vähensin vain jauho määrää. Tuli tosi hyvä piirakka.😊 teen kyllä toisenkin kerran. 🙂 kiitos hyvästä reseptistä😊
    • Kotileipuri
      Monenlaista piirakkaa olen tehnyt, mutta tämä ei kyllä ollut millään muotoa maukasta. Pohja hirmu kuiva ja mauton. Mehevyyttä ei ollut lainkaan. Ei jatkoon ☹️
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Kotileipuri, Hei Leipuri. Voit kokeilla jauhojen vähentämistä esim. puolella desillä, mutta myös uunien tehoissa on eroa, ja kuivuminen saattaa johtua liian pitkästä paistoajasta. 🙂
    • Mistle
      Kiitos, tämän ohjeen mukaan tehdystä piirakasta tuli ihanan mehevää ja herkullista ♥️ Paistoaika reilu 25 minuuttia. Kokeilen tällä samalla ohjeella seuraavaksi mustikoiden kera 💜
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Mistle!💛
    • Harrastelija
      Tein omenapiirakan ohjeen mukaan paistoin 180 asteessa 25min alatasolla hyvältä näyttää en ole vielä maistanut👍🐝
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Harrastelija, Hyvältä kuulostaa!💛
    • Meri
      Ei jatkoon! Gluteenittomilla jauhoilla pohjasta tuli tosi kuiva ja mureneva, vaikka vähensin jauhojen määrää, kuten täällä vinkattiin. Parasta piirakassa oli päällinen ja fariinisokeri sopi kivasti täytteeseen.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Meri, Gluteenittomilla jauhoilla eteenkin tärkkelyspitoisilla jauhoilla pohjataikinasta tulee usein kuivahko ja murenevainen. Jos olet tehnyt tämän ohjeen mukaan gluteenittoman version, niin pohjataikinasta on hyvä vähentää puolet leivinaineesta.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet