Kermaviili-omenapiirakka

Kermaviili-omenapiirakka
Mehevä omenapiirakka on yksi herkullisimmista tavoista nauttia syksyn sadosta.
Pohja
| 125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| ½ dl | sokeria |
| 1 | muna |
Täyte
| 4-6 | pientä omenaa |
|---|---|
| 1-2 tl | kanelia |
| 1 rkl | fariinisokeria |
Päälle
| 1 prk | kermaviiliä (200 g) |
|---|---|
| 1 | muna |
| ½ dl | sokeria |
Ohjeet
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata margariini. Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele pohjan päälle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri.
- Yhdistä kulhossa kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan pinnalle.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tykkää (323)





