Valikko

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Tämän maukkaan piirakan makumaailma koostuu kesäkurpitsasta, fetajuustosta, valkosipulista ja jeerasta. Maku vain paranee, kun maltat antaa piirakan levähtää hetken aikaa!

Pohja

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlElovena Täysjyväkaurahiutaleita
1 dljuustoraastetta
1/2 dlkylmää vettä

Täyte

Noin 300 gkesäkurpitsaa
1/2 sipuli
150 gfetajuustoa
200 gkermaviiliä
2 dlkermaa
1 muna
1 rklsitruunamehua
1 tljeeraa eli juustokuminaa
1 tlvalkosipulirouhetta
1/2 tlsuolaa
ripausmustapippuria

Päälle

1/2 dljuustoraastetta

Ohjeet

  1. Yhdistä Sunnuntai Juokseva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreän (28 cm) vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste valumaan siivilään kulhon päälle. Painele kesäkurpitsaraasteesta kaikki ylimääräinen neste pois.
  3. Kuutioi sipuli, murustele fetajuusto ja sekoita ne kesäkurpitsaraasteen kanssa. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
  4. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada seos vuokaan.
  5. Ripottele päälle juustoraaste ja paista piirakkaan uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (17)

    Jaa

    Kommentit

    • Mummo
      Kermaviiliä + munaa + vielä kermaa? No joo, mutta ilman kermaa varmaan pärjää hyvin. Jopa ilman munaa kokeilin kerran kun olin unohtanut ostaa munia.Silloin tosin levitin päälle vain n. 2/3 viilistä. Hyvää tuli.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mummo, Kiitos palautteestasi. Piirakoita on monia tapoja tehdä, niin kuin kirjoititkin ja se onkin hyvä, silloin löytynee jokaiselle jotakin.💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet