Kesäkurpitsa-fetapiirakka
Kesäkurpitsa-fetapiirakka
Tämän maukkaan piirakan makumaailma koostuu kesäkurpitsasta, fetajuustosta, valkosipulista ja jeerasta. Maku vain paranee, kun maltat antaa piirakan levähtää hetken aikaa!
Pohja
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
1 dl | juustoraastetta |
1/2 dl | kylmää vettä |
Täyte
Noin 300 g | kesäkurpitsaa |
---|---|
1/2 | sipuli |
150 g | fetajuustoa |
200 g | kermaviiliä |
2 dl | kermaa |
1 | muna |
1 rkl | sitruunamehua |
1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
1 tl | valkosipulirouhetta |
1/2 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Päälle
1/2 dl | juustoraastetta |
---|
Ohjeet
- Yhdistä Sunnuntai Juokseva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreän (28 cm) vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
- Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste valumaan siivilään kulhon päälle. Painele kesäkurpitsaraasteesta kaikki ylimääräinen neste pois.
- Kuutioi sipuli, murustele fetajuusto ja sekoita ne kesäkurpitsaraasteen kanssa. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
- Sekoita loput aineet keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Ripottele päälle juustoraaste ja paista piirakkaan uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (18)
Kommentit
Jätä kommentti