Kinuskileivokset

Kinuskileivokset
Söpöt kinuskileivokset täytetään raparperihillolla ja rahka-kermavaahdolla. Leivokset sopivat täydellisesti juhlavaankin kahvipöytään.
Yksi pohja
4 | munaa |
---|---|
1½ dl | sokeria |
1 dl | Sunnuntai Kruunu Karkea Vehnäjauhoja |
2 rkl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
3 dl | raparperihilloketta |
---|---|
2 dl | kuohukermaa |
200 g | rahkaa |
1 tl | vaniljasokeria |
2 rkl | sokeria |
Kinuskikuorrutus
6 dl | kuohukermaa |
---|---|
4½ dl | tummaa muscovadosokeria |
25 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Koristeluun syötäviä kukkia |
Raparperihilloke
1 l | raparperipaloja |
---|---|
2½ dl | hillosokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Ohjeet
- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperin päälle. Leivo kaksi pohjaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahkavalmiste ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Nosta toinen pohjalevy tarjottimelle leivinpaperin päälle. Levitä pohjalevylle raparperihilloke ja päälle kermaseos (voit valmistaa raparperihillokkeen itse alla olevan ohjeen mukaan). Nosta kansilevy täytteen päälle. Laita kylmään maustumaan.
- Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 min. Lisää keittämisen loppuvaiheessa margariini. Kaada kinuski huolellisesti ohuena nauhana leivoslevyn päälle ja reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa levy leivoksiksi.
Raparperihilloke
Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta hieman jäähtynyt hilloke vaniljasokerilla.
Tykkää (11)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti