Kukkafocaccia
Kukkafocaccia
Nyt saa kirjaimellisesti päästää luovuuden kukkimaan! Piristä päivääsi ja leivo kevään hitiksi noussut ihanan pirteä kukkafocaccia. Focaccia sopii sekä arjen iloksi että kevään pieniin juhliin.
Ainekset
3 ½ dl | vettä |
---|---|
1 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
6 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
½ dl | oliiviöljyä |
Lisäksi
oliiviöljyä | |
1 | punasipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
n. 10 | kirsikkatomaattia (värimix) |
½ | suippopaprika |
ruohosipulia, timjamia, lehtipersiljaa | |
½ dl | siemensekoitusta |
sormisuolaa |
Ohjeet
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon suola ja sokeri.
- Yhdistä kuivahiiva ja noin 2 dl jauhoja ja sekoita nesteeseen. Lisää loput jauhot muutamassa erässä sekä öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Taikina jää melko löysäksi.
- Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Voitele iso uunivuoka (25 x 30 cm) runsaalla öljyllä. Kaada kohonnut taikina vuokaan ja mittaa päälle 2 rkl öljyä. Taputtele taikina varoen vuokaan reunoja myöten.
- Peitä taikina liinalla ja kohota vielä uudelleen 30 minuuttia. Laita tarvittaessa leivinpaperi väliin, jos taikina osuu liinaan.
- Valmistele taikinan kohotessa kasvikset (voit hyvin käyttää myös muita kasviksia, mitä reseptissä on lueteltu). Pilko kasvikset mielesi mukaan ja hahmottele leikkuulaudan päällä asetelmaa valmiiksi. Kasvikset uppoavat hieman taikinaan, joten älä leikkaa ihan ohuita siivuja. Älä käytä myöskään ihan ohuimpia yrttejä.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Painele kohonneeseen leipään muutama painauma kevyesti sormenpäällä. Asettele sen jälkeen kasvikset ja siemenet leivän pintaan ja viimeistele sormisuolalla.
- Paista uunin keskitasoa yhden alempana noin 25 minuuttia.
Vinkki! Nauti leipä oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan dippaillen.
Voit valmistaa kukkafocaccian myös rouheisena, täysjyväisenä tai gluteenitomana sivun alaosassa olevilla resepteillä.
Tykkää (32)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti