Kuohkeat muffinit

Kuohkeat muffinit
Muffineita voi varioida erilaisilla täytteillä ja kuorrutuksilla loputtomasti. Suosittelemme kokeilemaan täytteeksi esimerkiksi marjoja ja suklaata ja päälle raikasta rahkakuorrutetta.
Ainekset
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
1 ½ dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniliinisokeria |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
3 | munaa |
1 dl | maustamatonta jogurttia |
2 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi esimerkiksi
2 dl | mustikoita tai vadelmia |
---|---|
100 g | valkosuklaata tai suklaata |
Kuorrutus
250 g | maitorahkaa |
---|---|
1 ½ dl | tomusokeria |
1 tl | pakastemustikoista sulatettua mehua |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Yhdistä toisessa kulhossa Sunnuntai Juokseva, munat ja jogurtti. Sekoita tämän jälkeen märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoita taikinaksi. Lisää joukkoon vielä sitruunamehu. Jos haluat lisätä taikinaan esimerkiksi marjoja tai suklaarouhetta, kääntele ne taikinaan viimeisenä.
- Annostele taikina isoihin paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös voideltua muffinipeltiä.
- Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Jos teet pieniä muffineja, lyhennä paistoaikaa. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri maitorahkaan. Lisää mustikoista sulanutta mehua ja lusikoi kuorrute muffinien päälle.
Tykkää (36)
Kommentit
Jätä kommentti