Valikko

Laskiaisen nyhtöpulla

Laskiaisen nyhtöpulla

Laskiaispullankaan ei aina tarvitse toistaa samaa kaavaa. Laskiaisen nyhtöpulla on näyttävä tarjottava, josta riittää useammalle herkuttelijalle.

  • n. 8 annosta
  • Yli 60 min

Ainekset

3 dlmaitoa
1 muna
1 dlsokeria
tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai kuivahiivaa
7–8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
100 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte

150 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 gmansikkamarmeladia (paistonkestävää)

Lisäksi

2 dlvispi- tai kuohukermaa
1–2 rklsokeria

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan.
  3. Kauli ensimmäinen taikinapala pyöreäksi ohueksi pohjaksi ja nosta leivinpaperin päälle. Levitä puolet tuorejuustosta ja marmeladista pohjan päälle.
  4. Kauli toisesta taikinapalasta jauhotetun työpöydän päällä saman kokoinen ympyrä, ja nosta se ensimmäisen pohjan päälle. Levitä loput tuorejuustosta ja marmeladista pohjan päälle. Kauli vielä viimeinen taikinapala saman suuruiseksi ja nosta kanneksi.
  5. Aseta pyöreä juomalasi taikinaympyrän keskelle. Leikkaa terävällä veitsellä pohja neljään yhtä suureen sektoriin. Jätä lasin alla oleva keksiosa ehjäksi. Tämän jälkeen leikkaa vielä sektorit kolmeen osaan (yhteensä 12 sektoria).
  6. Ota kahden vierekkäisen sektorin päistä kiinni ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Nipistä päät yhteen. Toista sama kaikille sektoreille. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna taikinan kohota liinan alla sen aikaa, kunnes uuni on lämmennyt.
  7. Voitele pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
  8. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Nyhdä pullasta paloja ja dippaa kermavaahtoon.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet