Sunnuntai

Laskiaispullat kinuskikermavaahdolla ja lemon curd -sitruunalevitteellä
Tämä resepti on herkullinen yhdistelmä raikasta sitruunatahnaa ja kinuskikastikkeella makeutettua kermavaahtoa.
Pullataikina
5 dl | vettä |
---|---|
TAI | |
5 dl | maitoa |
1 | muna |
2 dl | sokeria |
1 ½ rkl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
12–14 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
1 ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
TAI | |
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Voiteluun ja pinnalle
munaa | |
raesokeria ja/tai mantelirouhetta |
Täyte
4 dl | vispikermaa |
---|---|
1 dl | valmista kinuskikastiketta |
lemon curd -sitruunalevitettä |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen muna, sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan (paino n. 90 g). Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen tasalämmöllä. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
- Vaahdota kermaa hetken aikaa. Lisää joukkoon kinuskikastike ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vaahto saa olla paksua.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki irti. Paina pullien keskelle kolo sitruunalevitettä varten.
- Täytä pullat lemon curd -sitruunalevitteellä ja kinuskivaahdolla. Viimeistele pullien pinta kinuskikastikkeella ja tomusokerilla.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti