Sunnuntai

Laskiaispullat valkosuklaavaahdolla ja lakkahillolla
Nämä ihanat laskiaispullat saavat täytteekseen lempeää valkosuklaavaahtoa sekä aromista lakkahilloa.
Pullataikina
5 dl | vettä |
---|---|
TAI | |
5 dl | maitoa |
1 | muna |
2 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
12–14 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
TAI | |
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Voiteluun ja pinnalle
kananmunaa | |
raesokeria ja/tai mantelirouhetta |
Täyte
3 dl | vispikermaa |
---|---|
100 g | valkosuklaata |
250 g | mascarpone-juustoa |
2 tl | sokeria |
lakkahilloa |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen muna, sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan (paino n. 90 g). Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen tasalämmöllä. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaasula mascarponen joukkoon. Lisää kermavaahto ja tomusokeri.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki irti. Paina pullien keskelle kolo hilloa varten.
- Täytä pullat lakkahillolla ja valkosuklaavaahdolla. Viimeistele pullien pinta valkosuklaalla ja tomusokerilla.
Käytä huoneen lämpöisiä raaka-aineita, sillä kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti