Lohi-katkarapu-voileipäkääretorttu

Lohi-katkarapu-voileipäkääretorttu
Voileipäkakku kääräistään nyt rullalle! Pehmeä leipäpohja syntyy nopeasti ilman vaivaamista.
Leipä
| 3 dl | maitoa tai vettä |
|---|---|
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 2 dl | Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 1/2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Täyte
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
|---|---|
| 200 g | katkarapusalaattia tai jäämerensalaattia |
| 1/2 prk | smetanaa (á 120 g) |
| 100 g | lämminsavulohta |
| 1/2 | vihreää omenaa |
| 1/2 ruukkua | tuoretta ruohosipulia |
| 1-2 tl | sitruunamehua |
Kostutukseen
| 2 dl | maitoa |
|---|
Kuorrutus
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
|---|---|
| 1/2 prk | smetanaa |
| tuoretta tilliä ja sitruunalohkoja koristeluun |
Ohjeet
- Aloita valmistamalla leipä. Lämmitä neste 42-asteiseksi (eli reilusti kädenlämpöiseksi) ja sekoita joukkoon hunaja, suola sekä kauraiset sämpyläjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
- Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele löysä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna leivän kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
- Pistele kohonnut leipä haarukalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kääri leipä heti uunista oton jälkeen rullaksi leivinpaperin avulla ja jäähdytä.
- Yhdistä tuorejuusto, katkarapusalaatti ja smetana. Hienonna savukala kahdella haarukalla ja kuutioi omena pieneksi. Silppua ruohosipuli. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
- Avaa leipäpohja varoen ja kostuta maidolla muutamassa erässä, jotta kaikki neste imeytyy leipään. Levitä täyte levyn pinnalle ja kääri takaisin tiukaksi rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
- Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja smetana tasaiseksi. Levitä kuorrute kääretortun päälle ja koristele esimerkiksi tuoreella tillillä, sitruunalohkoilla ja syötävillä kukilla.
Tykkää (23)





