Valikko

Lohi-katkarapu voileipäkääretorttu

Suolainen kääretorttu on juhlien hitti!

Lohi-katkarapu voileipäkääretorttu

Voileipäkakku kääräistään nyt rullalle! Pehmeä leipäpohja syntyy nopeasti ilman vaivaamista.

  • 10-15 annosta
  • Yli 60 min

Leipä

3 dlmaitoa tai vettä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 tlsuolaa
1 rklSunnuntai Kuivahiivaa
2 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
3 rklöljyä
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Täyte

100 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 gkatkarapusalaattia tai jäämerensalaattia
1/2 prksmetanaa (á 120 g)
100 glämminsavulohta
1/2 vihreää omenaa
1/2 ruukkuatuoretta ruohosipulia
1-2 tlsitruunamehua

Kostutukseen

2 dlmaitoa

Kuorrutus

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 prksmetanaa
tuoretta tilliä ja sitruunalohkoja koristeluun

Ohjeet

1. Aloita valmistamalla leipä. Lämmitä neste 42 asteiseksi (eli reilusti kädenlämpöiseksi) ja sekoita joukkoon hunaja, suola sekä kauraiset sämpyläjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
2. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Taputtele löysä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna leivän kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
4. Pistele kohonnut leipä haarukalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kääri leipä heti uunista oton jälkeen rullaksi leivinpaperin avulla ja jäähdytä.
5. Yhdistä tuorejuusto, katkarapusalaatti ja smetana. Hienonna savukala kahdella haarukalla ja kuutioi omena pieneksi. Silppua ruohosipuli. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
6. Avaa leipäpohja varoen ja kostuta maidolla muutamassa erässä, jotta kaikki neste imeytyy leipään. Levitä täyte levyn pinnalle ja kääri takaisin tiukaksi rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
7. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja smetana tasaiseksi. Levitä kuorrute kääretortun päälle ja koristele esimerkiksi tuoreella tillillä, sitruunalohkoilla ja syötävillä kukilla.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet