Lohipiirakka

Lohipiirakka
Herkullinen kylmäsavulohipiirakka ohrajauhopohjalla maistuu sekä lounaana että kahvipöydän suolaisena tähtenä.
Pohja
| 1 ½ dl | Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja |
|---|---|
| 1 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | Emmental-juustoraastetta |
Täyte
| 3-4 | kevätsipulia varsineen |
|---|---|
| 1 rk | tilliä |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 200 g | kermaviiliä |
| 2 | munaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 3 tl | sitruunamehua |
| ½ tl | mustapippuria |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä paloiteltu margariini.
- Lisää vesi ja juustoraaste, ja sekoita taikina palloksi. Painele voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
- Silppua täytteen kevätsipulit sekä tilli. Paloittele kylmäsavulohi kuutioiksi. Lisää täytteet pohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kermaviili, munat, kerma, sitruunamehu sekä rouhittu mustapippuri. Kaada seos täytteiden päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Tykkää (34)





