Mämmileipä

Mämmileipä
Jäikö pääsiäisestä mämmiä yli tai kolottaako mämmihammasta muuten vain? Mehevä mämmileipä valmistuu käden käänteessä.
Ainekset
1 l | piimää |
---|---|
3 dl | mämmiä |
1 dl | tummaa siirappia |
1 rkl | suolaa |
3 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
3 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
3 dl | Elovena Isoja Kaurahiutaleita |
3 dl | Elovena Plus Vehnäleseitä |
9-10 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Voiteluun
½ dl | tummaa siirappia |
---|---|
1 dl | vettä |
Ohjeet
- Lämmitä piimä ja mämmi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) seokseksi. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Sekoita loput kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää ne piimäseokseen pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinasta tulee tasainen. Voit lopuksi sekoittaa käsin, mutta älä vaivaa.
- Kohota taikinaa liinalla peitettynä 1 ½ tuntia.
- Pyöräytä kohonneesta taikinasta puuhaarukalla suurimmat ilmakuplat pois ja kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Tasoita leipien pinta kostutetuin käsin. Anna kohota ½ tuntia.
- Paista leipiä 175 asteisessa uunissa (tasalämmöllä) alatasolla noin 2 tuntia Voitele leipien pinta siirappivedellä kolme kertaa paiston aikana. Voitele leivät viimeisen kerran paiston jälkeen ja anna vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa leivät ritilälle ja jäähdytä.
Tykkää (6)
Kommentit
Jätä kommentti