Mehevä mokkapalatäytekakku
Mehevä mokkapalatäytekakku
Leivo myyjäisten klassikkoherkusta moderni ja näyttävä mokkapalatäytekakku. Kakkupohja on superhelppo valmistaa Sunnuntai Mokkapalapohjamixistä.
Kakkupohja
2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
2 dl | maitoa |
2 dl | vahvaa kylmää kahvia |
1 ps | Sunnuntai Mokkapalapohjamixiä (600g) |
Täyte
150 g | pehmeää voita |
---|---|
2 ½ dl | tomusokeria |
1 ½ rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 rkl | erittäin vahvaa kylmää kahvia |
100 g | aprikoosimarmeladia |
Mokkakuorrutus
2 ½ dl | tomusokeria |
---|---|
1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 rkl | erittäin vahvaa kylmää kahvia |
75 g | voisulaa |
Koristeluun:
2 dl | kermaa |
---|---|
esim. marjoja ja kukkia |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita Sunnuntai Juokseva, maito ja kylmä kahvi Sunnuntai Mokkapalapohjamixin kanssa.
- Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään vuokaan (25 cm). Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja vasta hieman jäähtyneenä. Jäähdytä hyvin.
- Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi kulhoon. Vatkaa seos kuohkeaksi. Laita täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Puolita kakku. Levitä aprikoosimarmeladi kakkupohjan päälle. Pursota tai levitä täyte pohjan päälle. Nosta pohja kylmään siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.
- Sulata voi. Lisää joukkoon keitetty kahvi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne sihdin läpi voi-kahviseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta toinen kakkupala täytteen päälle ja valuta kuorrutus päälle. Anna kakun tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.
- Nosta kakku tarjoiluastiaan ja koristele kermavaahdolla ja esimerkiksi marjoilla ja kukkasilla.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (23)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti