Mutakakku vadelmilla
Mutakakku vadelmilla
Täyteläinen mutakakku on ihanan tuhti herkku, ja helppo leipoa esimerkiksi lasten kanssa.
Ainekset
200 g | tummaa suklaata |
---|---|
200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
2 1/2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
4 | munaa |
2 dl | sokeria |
1/2-1 dl | suklaahippuja |
Lisäksi
400 g | tuoreita vadelmia koristeluun |
---|---|
2 dl | kuohu- tai vispikermaa vaahdotettuna |
Ohjeet
- Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Voitele ja jauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sulata suklaa ja margariini kattilassa liedellä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-margariiniseos varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle suklaahiput. Paista uunin alimmalla tasolla 18 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Siirrä varovasti tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lämmin kakku kermavaahdon kanssa.
Tykkää (27)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti