Naanleipä grillissä
Naanleipä grillissä
Pehmeät naanleivät kypsyvät nopeasti grillissä, ja sopivat sellaisenaan dippailtavaksi tai kesäaterian lisukkeeksi. Katso myös ohje raikkaaseen jogurttidippiin.
Naanleipä
1 ½ dl | vettä |
---|---|
1 ½ dl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
n. 6 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Lisäksi
50 g | voita sulatettuna |
---|
Jogurttidippi
10 cm | pala kurkkua |
---|---|
1 | valkosipulinkynsi |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
ripaus | suolaa, sokeria ja mustapippuria |
1 | limen mehu |
tuoretta minttua |
Ohjeet
Naanleipä
- Lämmitä vesi ja jogurtti 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) ja sekoita joukkoon hiiva, suola, sokeri sekä Sunnuntai Juokseva.
- Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi, jolloin se ei täysin irtoa vielä käsistä.
- Kohota taikinaa huoneenlämmössä noin 60 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa 8 osaan. Taputtele ja venytä tai kaulitse palat soikion muotoisiksi ohuiksi leiviksi.
- Lämmitä grilli noin 250 asteiseksi. Voitele leipien pinta sulalla voilla ja nosta leipä voipuoli alaspäin grillin ritilälle. Voitele vielä toinen puoli ja paista molemmin puolin kauniin värisiksi.
Nosta valmiit leivät leivinliinan alle, jotta leivät pysyvät pehmeinä. Halutessasi voitele vielä uudelleen kevyesti voisulalla.
Jogurttidippi
- Raasta kurkku ja kuorittu valkosipulinkynsi raastimella. Purista suurimmat nesteet pois.
- Yhdistä jogurtti, kurkku, valkosipuli ja mausteet. Purista joukkoon limen mehu ja silputtua minttua oman maun mukaan.
- Dippaa valmiit leivät jogurttikastikkeeseen.
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti