Norjan munkit

Norjan munkit
Vapun tai kahvipöydän kahvileiväksi oiva valinta on Norjan munkki. Ihanan murea päältä ja samettisen pehmeä sisältä.
7 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
1 rkl | leivinjauhetta |
1-2 tl | vaniljasokeria |
½ tl | suolaa |
3 | munaa |
2 dl | sokeria |
2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
4 dl | maitoa |
Uppopaistoon:
2 pkt | Sunnuntai Munkinpaistorasvaa |
---|
Ohjeet
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suola.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää vaahtoon maito, Sunnuntai Juokseva ja jauhoseos.
- Kuumenna munkkirasva 180 asteiseksi.
- Nosta öljyttyjen lusikoiden avulla taikinaa kuumaan rasvaan.
- Paista munkkeja noin 8 minuuttia välillä käännellen.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Mitä rosoisempia munkit ovat sitä paremmalta ne maistuvat.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (21)
Kommentit
Jätä kommentti