Valikko

Ohukaiset

Ohukaiset

Ohukaiset, letut, räiskäleet, lätyt – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Voit tehdä taikinan alusta asti itse tai oikaista näppärästi Sunnuntai Ohukais- ja Vohvelijauheella. Lettukestit saavat alkaa!

Vaihtoehto 1

5 dlmaitoa
2 ½ dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
TAI
2 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
2 munaa

Vaihtoehto 2

1 psSunnuntai Ohukais- ja vohvelijauhetta
7 dlkylmää vettä

Ohjeet

Vaihtoehto 1.

  1. Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna turvota n. 15 min.
  2. Lisää taikinaan munat.
  3. Paista taikinasta ohukaispannussa pieniä lettuja. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa hillon kanssa.

Vaihtoehto 2.

  1. Mittaa kulhoon kylmä vesi.
  2. Mittaa joukkoon ohukais- ja vohvelijauhe. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Paista ohukaispannussa. Käytä paistamiseen Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta.

Vinkki! Raasta taikinan mausteeksi sitruunankuorta.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    • Atte
      Tää on ihan loistava 😀
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos palautteesta, Atte! Mukava kuulla, että ohukaiset maistuvat.
    • Hukassa
      Voiko sunnuntain ohukais-ja vohvelijauheen tehdä maitoon? Vai onko pakko veteen. Jos voi niin muuttuuko lopputulos kuinka?
    • sanna.kaitale@raisio.com
      Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Tuotteessa on jo mukana maitojauhetta, joten tästä syystä suosittelemme käyttämään yleensä vettä. Emme ole testanneet tuotetta maidon kanssa, mutta ajattelisimme, että maitoa pitäisi laittaa hieman enemmän kuin vettä ja ehkä letut ottavat pannulla myös enemmän väriä. Mukavia leivontahetkiä!

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet