Valikko

Omena-murupiirakka

Jokasyksyinen suosikki omenapiirakka syntyy helposti tällä ohjeella.

Omena-murupiirakka

Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.

Muruseos

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Elovena Täysjyväkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 ½ dlsokeria
125 gSunnuntai Leivontamargariinia

Pohjataikina

2/3 muruseoksesta
120 gsmetanaa
1 muna

Täyte

1/2 lomenoita
kanelia
250 gmaitorahkaa
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 tlsitruunamehua
2 munaa

Ohjeet

  1. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
  3. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
  4. Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
  5. Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Tykkää (86)

    Jaa

    Kommentit

    • PäiviKaarina
      Todella hyvä ja maukas piirakka. Tein annoksen kaksinkertaisena, niin sain uunipellillisen piirakkaa.
    • Hei, PäiviKaarina! Kiva kuulla, että omenapiirakka maistui! 🙂
    • Anne
      Uskomattoman hyvä omenapiirakka
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Anne. Mukava kuulla! 😋
    • Maria
      Aivan loistava "mitä nyt sattuu löytymään" -ohje❤️ sellaiset ovat ehdottomasti parhaita!Eli omenat voi korvata tuoreilla tai pakastemarjoilla, säilyke- tai tuoreilla hedelmillä jne.Hapanmaitotuotteita on monia ja aina jotain löytyy kotoa 👍Tätä teen usein eri variaatioin ja katoaa hetkessä, joten en osaa sanoa, olisiko kenties vielä parempaa seuraavana päivänä....😅
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Maria!😍 Ohjetta voi tosiaan soveltaa hyvin sesongin ja kotoa löytyvien ainesten mukaan. Herkullista kevättä!🌞
    • Cajsa Warg
      Olisi tosi mielenkiintoista tietää miltä piirakat maistuvat seuraavana päivänä. Varsinkin jos niissä on rahkaa niin mies ei malta odottaa kunnolla edes leivonnaisen jäähtymistä. Juodaan piirakkakahvit ja -teet ja yleensä piirakasta on vain jämät jäljellä jokaviikkoisen hTämä on erinomainen ohje johon täytteeksi sopii monet marjat tai hedelmät.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Cajsa. Hienoa kuulla, että piirakka maistuu (lähes liiankin) hyvin! 😀 Herkullista syksyä! 🙂
    • Eikku
      Tätä samaista piirakkaa olen leiponut jo vuodesta 1981.Smetanan tilalla on piimää.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Eikku, molemmat toimivat tässä piirakassa oikein mainiosti.
    • Amatööri
      Tuleeko ohjeella iso uunipellillinen? Vau pitäisikö ohje tehdä tuplattuna?Millä smetanan voisi korvata?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Amatööri, Ohjeella tulee 22 * 30 cm kokoinen piirakka. Uskoisin, että 1,5 kertainen taikinamäärä riittäisi uunipelliseen piirakkaa. Smetanan voit korvata esim. rahkalla. Mukavavia leivontahetkiä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet