Omena-murupiirakka

Omena-murupiirakka
Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.
Muruseos
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 1 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 ½ dl | sokeria |
| 125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Pohjataikina
| 2/3 | muruseoksesta |
|---|---|
| 120 g | smetanaa |
| 1 | muna |
Täyte
| 1/2 l | omenoita |
|---|---|
| kanelia | |
| 250 g | maitorahkaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 2 | munaa |
Ohjeet
- Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
- Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
- Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
- Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
- Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Tykkää (112)




